Levent Ustabaşı

Levent Ustabaşı

Süleyman Soylu'nun kolanyası!

Trabzon Valiliğinden aradılar. Kanuni Evi'nin biraz önce açıldığını iki personelin bulunduğunu, bayram ziyaretleri yaptıkları için kapalı kaldığını söylediler.
Ben sosyal medya hesabımdan "Kanuni evinin önünde İngiliz turistler kapıda kaldı. Nasıl kapalı olur" diye söylenmiştimde...
Duyarlı davrandılar. 
Bilgilendirdikleri için teşekkür ettim ve kapalı kalmaması noktasında personel eksikliği varsa giderilmesini ve gerekirse nöbet sistemi yapılmasını rica ettim. Bir turistin bile kapıdan dönmesini öncelikle bu şehri dert edinmiş bir Trabzonlu olarak istemem. 
*** 
Evin altındaki kafeteryanın da ruhsatının olmadığı için kapatıldığını öğrendim. Ruhsatı olmayan yere bugüne kadar bir çok kiracı girdi çıktı işletildi.. 20 yıldır böyleydi.. 
Bugüne kadar sorun olmadı da bugün niye sorun oldu günlerdir kapalı? Yoksa verin o zaman! Yada orada istemiyorsanız turistleri Ortahisar'da ağırlayacak güzel bir mekan oluşturun. Bunları düşünecek personelleriniz yok mu?  İşkur size çalışmadı mı?
Bu kadar basit konuları eline yüzüne bulaştıranlar malesef Kızlar Manastırı ve Sümela'nın tadilatının uzamasına, kapalı kalmasına sebep oluyor işte! O nedenle diyorum zaten; Trabzon sahipsiz... Yerel irade güçsüz, çelimsiz..
Trabzon bu yüzden komalık hasta..
Arada bir Bakan ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu sağolsun uğruyor, namaz, eş, dosta, aile ve mezarlık ziyaretleri yapıp bir kaç kişiden kenti dinleyip gidiyor.
Komada ya! 
Cebindeki bir şişe kolanyasını çıkarıp eline iki üç damlasını alıp Trabzon'un yüzüne sürüyor.
Şaaap, şapp, şapşap..
Ohhh, ohhhh.
Tamamdır. 
Bi' anlık rahatlatıp gidiyor. 
Daha ne olsun!

Herkese hayırlı bayramlar

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR