Süleyman Soylu: "Bu bölge bize mirastır"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Karadeniz Bölgesi Turizm Çalıştay Toplantısı"nde yaptığı konuşmada "bu bölge bize mirastır" dedi.   "Büyük bir umut ve mutluluk içindeyim. Türkiye’nin bir bölgesinde istikametinden Türkiye’yi koparılmaya

Süleyman Soylu: "Bu bölge bize mirastır"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Karadeniz Bölgesi Turizm Çalıştay Toplantısı"nde yaptığı konuşmada "bu bölge bize mirastır" dedi.
 
"Büyük bir umut ve mutluluk içindeyim. Türkiye’nin bir bölgesinde istikametinden Türkiye’yi koparılmaya çalışıldığını izliyoruz" diyen Süleyman Soylu, "Göreceksiniz bu güne kadar Karadeniz’de yapılması gereken “bunlar neyi bekliyor” denen projelerin hepsi yapılacak. Muhteşem bir coğrafyadayız. Avantajları var bu bölgenin. Yaklaşık 4 bin yıllık medeniyet mirasını içinde barındıran bir bölge. Körfezden gelen Arap dostlarımızın “herhalde cennet budur” diye tarif ettikleri bir bölge. Bu bölgede her noktada atılan adım bölgenin her tarafının keşfedilmesi yönünde atılan adımdır" şeklinde konuştu. 
 
Soylu, "7 Haziran ve 1 Kasım arasında 2 temel ve onun altyapı çalışmalarını gerçekleştirdik. Biz bu konuda Bursa'nın Yalova'nın düştüğü duruma düşmemek için hangi tedbirleri almalıyız. Herkesin görevlerini belirledik. Antalya turizm sezonuna nasıl hazırlanıyor ise aynılarını yapmalıyız. Turist hava limanına geldiğinde kim karşılayacak. Nasıl hareket edilecek. Bütün bunların çalışmalarını yaptık. Bunları kim denetleyecek. Hepsini çalıştık" ifadelerini kullandı.
 
Bu bölgenin bir miras olduğunu belirten Süleyman Soylu, "Bizim gelecek nesil sorumluluğumuz vardır. Bizim belki de en önemli yerler olan yaylalarımıza gelişi güzel ev yapılmasını kabul edemeyiz. Hiçbir yaylada kaçak yapılaşma olmayacak yapıldığı anda yıkılacaktır. Biz bu kararlılığı göstermezsek geleceğimizin nereye gideceği belli olmaz. Turizm sadece gelir elde edilen bir sektör olarak görülmesi yanlıştır. Bugün Bu kadar kendi meselesine hâkim insanların bu salonda olması Türkiye vizyonudur." dedi.
 
12696309_1100714413356371_197063095_o-001.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem