Stratejik Savaşta Trabzon Bilmecesi

Gazeteci Yazar Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, 1992-2007 yılları arasında Trabzon’da meydana gelen ve gerek Türkiye gerekse de dünyada ilgi uyandıran olayları arka planlarıyla ele aldığı, 'Stratejik Savaşta Trabzon Bilmecesi' adlı kitabını okuyucularla buluş

Stratejik Savaşta Trabzon Bilmecesi

Gazeteci Yazar Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, 1992-2007 yılları arasında Trabzon’da meydana gelen ve gerek Türkiye gerekse de dünyada ilgi uyandıran olayları arka planlarıyla ele aldığı, 'Stratejik Savaşta Trabzon Bilmecesi' adlı kitabını okuyucularla buluşturdu.

Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, 'Stratejik Savaşta Trabzon Bilmecesi' adını taşıyan ikinci kitabını Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen imza gününde okuyucularıyla paylaştı. 1992-2007 yılları arasında meydana gelen ve Türkiye gündemine damgasını vuran olayların arka planlarıyla ele alındığı kitapta, Avrasya gemisinin kaçırılması, Rahip Santoro ve Hrant Dink cinayeti gibi kentte meydana gelen birçok olay kaleme alındı, değerlendirildi. Mollamehmetoğlu, 512 sayfalık kitabında Trabzon’da geçmiş tarihlerde art arda meydana gelen olayların birbirinden bağımsız olarak ele alınmasının gerçeğe ulaşmayı engellediğini iddia etti, bu nedenle de bu olayların detaylarıyla çözümlenemediğini savundu.

Trabzon’da yaşanan bazı olayların Türkiye’de ve dünyada yankı yarattığı hatırlatılan kitapta, Dink cinayeti dışındaki diğer olayların ciddi biçimde araştırılmadığı ileri sürüldü, 1992-2007 tarihleri arasındaki olaylara bu kitaptaki değerlendirmelerle bir bütün olarak bakılabileceği kaydedildi.

1-269.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler