Zokora:"Bilbao'yu yeneriz!"

Trabzonspor'un yeni transferi Didier Zokora, yakından tanıdığı Athletic Bilbao'nun çok zor bir takım olduğunu fakat onları yenmek için hazır olduklarını belirterek, takım olarak UEFA Avrupa Ligi'ni düşündüklerini söyledi.UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde B

Zokora:"Bilbao'yu yeneriz!"

Trabzonspor'un yeni transferi Didier Zokora, yakından tanıdığı Athletic Bilbao'nun çok zor bir takım olduğunu fakat onları yenmek için hazır olduklarını belirterek, takım olarak UEFA Avrupa Ligi'ni düşündüklerini söyledi.

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ile oynanan maçlarda gördüğü kartlarla cezalı duruma düşen Zokora, Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında Perşembe günü İspanya'da Athletic Bilbao ile oynanacak karşılaşmada forma giymeyecek olmasına rağmen takım arkadaşlarını zorlu karşılaşmaya motive etmeye çalışıyor.

İspanya temsilcisi Sevilla'dan Bordo-mavili takıma transfer olan Fildişili futbolcu Zokora, yakından tanıdığı Athletic Bilbao'yu takım arkadaşlarını anlatıyor. Antrenman toplantılarında rakip hakkında detaylı bilgiler veren Zokora, stat ve şehir konusunda da düşünlerini arkadaşlarıyla paylaştı. Benfica karşısında yapılan "Rakibi büyük görme" hatasını Athletic Bilbao karşısında yapmamaları gerektiğini belirten Zokora, "Athletic Bilbao zor ve güçlü bir takım ama elenmeyecek, geçilmeyecek bir takım değil.

İspanyol futbolundan gelen bir takım, kolay kolay oyun disiplininden kopmayan bir ekip. Yapacakları hataları iyi değerlendirmek zorundayız. Bu hataları iyi kullanırsak avantaj elde ederiz. Onları yenmek için hazırız çünkü takım olarak Avrupa'yı düşünüyoruz" dedi.

ŞENOL GÜNEŞ, İLK 11'İNİ ŞEKİLLENDİRİYOR

Athletic Bilbao maçının hazırlıklarını aralıksız sürdüren Trabzonspor'da Teknik Direktör Şenol Güneş, rakibi karşısında sahaya süreceği ilk 11'i şekillendirmeye çalışıyor. Güçlü rakibi karşısına ideal bir kadro çıkarmak için yoğun çaba harcayan deneyimli teknik adam, savunma kurgusunda değişiklik yapabileceği belirtiliyor. Celustka, Glowacki ve Giray'ın yanına Mustafa Yumlu'yu sağ bek'e yerleştirmenin planlarını yapan Güneş, Serkan Balcı'yı ise orta sahaya çekmeyi düşündüğü öğrenildi. İlk planda Zokora'nın yerine Aykut'a bırakmaya düşünen Güneş'in Adrian'nın yerini ise Alanzinho ile doldurmanın planlarını yaptığı öğrenildi. Tecrübeli teknik adamın bu iki oyuncunun yokluğunda alternatif isimleri gözlem altına aldığı belirtildi. Güneş, Benfica maçında dizinden sakatlanan Henrique'nin çok ciddi bir sakatlığı olmamasına rağmen hücum bölgesi hakkında net bir karar veremediği öğrenildi. Oyuncunun maç gününe kadar göstereceği gelişmelere bakacak olan Güneş'in Brezilya'yı oyuncunun oynayıp oynamayacağını karar verecek.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor