Zokora ve Bamba'nın takımı finale çıkarsa ?

  İlk olarak Libya’da yapılacağı açıklanan, ancak bu ülkedeki iç savaş nedeniyle Güney Afrika’ya alınan 29. Afrika Uluslar Kupası, Süper Lig’in ikinci devresinden 1 gün önce, 19 Ocak’ta start alacak ve 10 Şubat’ta sona erecek. 16 takımın kıyasıya mücadele

Zokora ve Bamba'nın takımı finale çıkarsa ?

  İlk olarak Libya’da yapılacağı açıklanan, ancak bu ülkedeki iç savaş nedeniyle Güney Afrika’ya alınan 29. Afrika Uluslar Kupası, Süper Lig’in ikinci devresinden 1 gün önce, 19 Ocak’ta start alacak ve 10 Şubat’ta sona erecek. 16 takımın kıyasıya mücadele edeceği turnuvada, Türkiye’de oynayan çok sayıda Afrikalı futbolcu da ülkelerinin formasını terletecek.

TEHLİKE, TRABZON’UN DA KAPISINDA

 Afrika Uluslar Kupası, sarı kırmızılıların yanı sıra Trabzonspor’un da canını sıkabilir.

Fildişi Sahili Milli Takımı’na Sol Bamba ve Didier Zokora’yı gönderen Karadeniz Fırtınası da bu iki oyuncusundan Karabükspor, Elazığspor, Gaziantepspor ve Sivas-spor maçlarında faydalanamayabilir.

F.BAHÇE VE BEŞİKTAŞ ETKİLENMEYECEK

Büyük takımlarda forma giyen bu futbolcuların yanı sıra, Afrika Kupası için ülkelerinin aday kadrosuna çağrılan 7 isim daha bulunuyor. Süper Lig’de Mersin İY, Eskişehirspor, Kasımpaşa ile Karabükspor (2) bu kupaya oyuncu gönderecek. PTT 1. Lig’den de, Adana Demirspor ve Çaykur Rizespor, 1’er yıldızıyla Afrika Uluslar Kupası’nda temsil edilecek. F.Bahçe, Sow’lu Senegal’in elemelerde ihraç edilmesi ve Yobo’nun büyük ihtimalle Nijerya Milli Takımı’na çağrılmayacak olması nedeniyle rahat bir nefes alırken, Beşiktaş da kadrosunda Afrikalı futbolcu bulundurmadığı için bu süreçten etkilenmeyecek.

ÜÇ DEV KUPADA YOK

AFRİKA Uluslar Kupası tarihinin en başarılı takımları arasında bulunan Mısır, Senegal ve Kamerun, bu yılki turnuvada yer almayacak. Cape Verde’ye elenen Kamerun ile ilk turda Orta Afrika Cumhuriyeti’ne elenen Mısır 19 Ocak’taki şampiyonada yok. Senegal ise, Fildişi Sahili’yle oynadığı karşılaşmada çıkan saha olayları nedeniyle diskalifiye edilmişti.

GRUPTAKİ MAÇLAR 30 OCAK’TA BİTECEK

AFRİKA Kupası, 19 Ocak’ta A Grubu’ndaki Güney Afrika-Cape Verde maçıyla başlayacak. Amrabat’lı Fas da bu grupta yer alacak. Fas grup aşamasında elenirse, Amrabat 27 Ocak’tan sonra Galatasaray’a dönebilecek. Fildişi Sahili’nde forma giyecek olan G.Saraylı  Eboue ve Trabzonsporlu Bamba-Zokora ikilisi, D Grubu’nda maçlar 30 Ocak’ta bittiği için bu tarihe kadar takımına katılamayacak. Çeyrek final maçları 2-3 Şubat, yarı final mücadeleleri 6 Şubat, üçüncülük maçı 9 Şubat, final karşılaşması ise 10 Şubat’ta oynanacak.

45 SENE SONRA STATÜ DEĞİŞTİ

AFRİKA Uluslar Kupası ilk kez 1957 yılında düzenlendi. 1968’den beri her iki yılda bir yapılan turnuva, 2012’de de gerçekleştirildi. 2013’te tekrar yapılmasının sebebi ise, 4 senede bir düzenlenen Dünya Kupası ile aynı yıla denk gelmemesini sağlamak. Turnuva bu seneden sonra, tekrar 2 yılda bir organize edilecek.

A GRUBU

Güney Afrika

Angola

Fas

Cape Verde

 

B GRUBU

Gana

Mali

Nijer

D.Kongo

 

C GRUBU

Zambiya

Nijerya

Burkina Faso

Etiyopya

 

D GRUBU

Fildişi Sahili

Tunus

Cezayir

Togo

 

TÜRKİYE’DEN ADAY KADROLARA ÇAĞRILANLAR

 

TAKIM ÜLKE FUTBOLCU

G.Saray Fildişi Emmanuel Eboue

G.Saray Fas Nordin Amrabat

Trabzon Fildişi Sol Bamba

Trabzon Fildişi Didier Zokora

Mersin İY Tunus Ben Yahia

Eskişehir Gana Akaminko

Kasımpaşa Angola Djalma

Karabük D. Kongo Mabiala

Karabük D. Kongo Lua Lua

Adana DS Nijerya Raheem Lawal

Çaykur Rize Nijerya Uche Kalu

 

Yıldızların gövde gösterisi

 

Süper Lig ve PTT 1. Lig’de oynayan futbolcuların yanı sıra, dünya starları da Afrika Kupası’nda olacak.

FENERBAHÇE’nin eski futbolcusu Emmanuel Emenike, Arsenal’ın golcüsü Gervinho ve Çin’in Shanghai Shenhua takımında forma giyen eski Chelseali Didier Drogba... Tüm bu isimler, Afrika Uluslar Kupası’nda sahne alacak. Ülkelerinin başarısı için ter dökecek. Milli takım aday kadrolarına dahil edilen bu isimlerden Emenike, Nijerya’nın, Gervinho ve Drogba ise Fildişi Sahili’nin formasını giyecek.

FASLI BELHANDA SAHNEDE

BU yıldız futbolcuların yanı sıra, Obi Mikel, Assaidi ve Belhanda gibi oyuncular da, doğdukları ülkenin aday kadrosuna çağrılan isimler arasında yer aldı. Fenerbahçe’nin de transfer listesinde bulunduğu öne sürülen Montpellier’nin orta sahadaki önemli ismi Younes Belhanda, Galatasaraylı Amrabat ile birlikte Fas’ın başarısı için sahaya çıkacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler