Zokora: Hedef şampiyonluk!

Trabzonspor'un Fildişi Sahilli oyuncusu Didier Zokora, geçen sezon ligi ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor'un bu sezonki hedefinin şampiyonluk olması gerektiğini söyledi.Trabzonspor Dergisi'nin ağustos ayı sayısındaki röportajında smokin giyerek maestro

Zokora: Hedef şampiyonluk!

Trabzonspor'un Fildişi Sahilli oyuncusu Didier Zokora, geçen sezon ligi ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor'un bu sezonki hedefinin şampiyonluk olması gerektiğini söyledi.

Trabzonspor Dergisi'nin ağustos ayı sayısındaki röportajında smokin giyerek maestro gibi objektife poz veren Zokora, İngiltere ve İspanya gibi oyuncuya dair beklentilerin en yüksek düzeyde olduğu liglerde forma giydiğini belirterek, ''Çok stresli maçlar oynadım. Baskının ne derecelere varabileceğini gördüm ve bu deneyimlerin ardından Trabzonspor'a imza attım'' dedi.

Zokora, Trabzonspor'a hem kendisi hem de takım için yeni bir mücadelenin içine girmek için geldiğini anlatarak, ''Bu benim için çok büyük bir meydan okuma. Belirli bir yaştan sonra yeni bir heyecanın, yeni bir deneyimin içine atıldım. Takımın potansiyelini gördükten sonra onlarla büyük işler başarabileceğimi ve deneyimlerimi takım arkadaşlarıma sağlıklı bir şekilde aktaracağımı umuyorum'' diye konuştu.

'Trabzonspor geçen sezon ligi ikinci sırada tamamladıysa bu sezonki hedef şampiyon olmaktır' diyen Zokora, ''Bunun dışındaki bir sonuç ne bizi ne de camiayı mutlu eder. Burada bulunacağım süre boyunca takım sürekli üstüne koyarak devam etsin ve başarıdan başarıya koşsun isterim. Bunu başarmak için buradayım. Mevcut kapasite ve potansiyelle de bunun başarılabileceğini düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

ÖLEN KARDEŞİNİN İSMİNİ DÖVME YAPTIRDI
Zokora, ülkesinde 18 yaşındayken kendisinden 2 yaş küçük kardeşi Arman ile birlikte, futbol oynadıkları grupla sahile gittiklerini belirterek, ''Epeyce eğlendikten sonra herkes gibi yüzme bilmeyen kardeşim de denize girdi ve kayboldu. 2 saat sonra deniz bize kardeşimin cesedini getirdi. Bu olay bende çok büyük bir iz bıraktı. Adı Arman'dı ama çok iyi futbol oynadığı için Maradona'ya atfen biz Armando derdik. Bütün maçlarım ve attığım goller onun için. Aradan çok uzun bir zaman geçmesine rağmen olayın tazeliği hala kalbimdeki yerini koruyor. Bu nedenle onu dövmeyle birlikte vücudumda, daha doğrusu kalbimde taşıyorum'' dedi.

"BURAK'I THIERRY HENRY'E BENZETİYORUM"
Türkiye'ye gelmeden önce Trabzonspor, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi bildiğini vurgulayan Zokora, ''Tottenham'da oynarken Avrupa Ligi'nde Beşiktaş forması giyen Burak Yılmaz ile karşı karşıya oynamıştık'' diye konuştu.

Takım arkadaşı Burak Yılmaz için ayrı bir parantez açması gerektiğini söyleyen Zokora, şöyle devam etti:

''Burak çok istisnai, olağanüstü yetenekleri olan bir oyuncu. Onu oyun stili bakımından Thierry Henry'ye benzetiyorum. Bir takım oluştursam kesinlikle yer alırdı. Burak dışında Alanzinho da çok hareketli bir oyuncu, onu da Navas'a benzetiyorum. Colman ise zeki bir oyuncu. Renato ile oynayabileceğini düşünüyorum. Üçünü birbirinden ayırmak istemiyorum ama Burak tartışmasız bir tercih olurdu.''


"AFRİKA'DA VAKIF KURMAK İSTİYORUM"
Zokora, hangi emekler sonucu bulunduğu konuma geldiğini çok iyi bildiğini söyleyerek, ''Artık kendim için değil etrafımdaki insanlara hayrım dokunsun diye bazı hedeflerim var. Afrika çapında çalışabilecek, büyük olanakları olan bir vakıf kurmak ve özellikle Avrupa'da futbol oynamak isteyen Afrikalı çocuklara kapı açmak istiyorum. Geleceğe yönelik böyle hedeflerim var'' dedi.

Teknik direktör Güneş'in oyuncularla iyi bir diyaloğunun bulunduğunu kaydeden Zokora, şunları söyledi:

 ''Hocanın benden saha içindeki beklentileri konusunda bir şey söylemesine gerek yok. Onun bana yaklaşım tarzından ben anlıyorum ki, 'Sen bu takımın en tecrübeli oyuncularından birisin. Sen bu takımın büyük ağabeylerinden bir tanesisin. Bu takımı çekip çevireceksek burada en büyük sorumluluklardan biri sana düşüyor'. Hoca bize büyük bir saygıyla yaklaşıyor. Ben çok duygusal bir insanım. Bana bir adım gelene ben 10 gidiyorum. Daha önce oynadığım takımlarda katkı sağlayıp başarı ve kupalar kazanabildiysem bu hocalarımla olan ilişkilerden kaynaklanıyor. Burada büyük başarılar kazanmak istiyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler