Zokora davasına yeni bilirkişi atanacak

Yeniden bilirkişi raporu alınacak!Fenerbahçeli Emre Belözoğlu hakkında Trabzonsporlu Didier Zokora'ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle açılan davanın görülmesine devam edildi. Anadolu 17.Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz sanık Emre Belözoğ

Zokora davasına yeni bilirkişi atanacak

Yeniden bilirkişi raporu alınacak!

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu hakkında Trabzonsporlu Didier Zokora'ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

 Anadolu 17.Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz sanık Emre Belözoğlu katılmazken Belözoğlu'nu avukatı Cansu Şahin, şikayetçi Trabzonspor Kulübü Derneği ve Didier Zokora adına avukat Nusret Yılmaz temsil etti.

"SEYİRDEN MEN TALEBİ HOLİGANLARA YÖNELİK"

Emre Belözoğlu'nun avukatı Cansu Şahin, ilk celse şikayetçi Didier Zokora'nın avukatı Nusret Yılmaz'ın Belözoğlu için 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'unun 18. Maddesinin 3. Fıkrası gereğince 'seyirden yasaklanma' cezası verilmesi talebinin reddedilmesi gerektiğini belirtti ve maddenin holiganlara yönelik olduğunu kaydetti. Ayrıca maç esnasında Bülent Yıldırım'ın hakem olduğunu söyleyen avukat Şahin, “Her iki sporcuya da hakem yakın. Davaya konu kelimeler söylendiyse muhakkak duymuştur. Tanık olarak dinlenilmesini talep ediyoruz" dedi. Öte yandan 'Seyirden men' cezası kişinin spor müsabakaları ve antrenmanları izlemek amacıyla spor alanlarına girişinin yasaklanması anlamına geliyor.

"HAKEM BÖYLE BİR KÜFÜR DUYMUŞ OLSA KART UYGULAMASINA GİDERDİ"

Duruşmada söz alan Zokora'nın avukatı Nusret Yılmaz ise, 50 bin kişinin olduğu bir stadyumda hakemin gürültüden dolayı suçlamaya konu sözleri duyamayacağını ifade ederek, “Hakem böyle bir küfür duymuş olsa kart uygulamasına giderdi. Saha içinde bir cezalandırmaya gitmemiştir. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'unun 18. Maddesi gereğince de sanık hakkında 'seyir yasağı' verilmeli" diye konuştu.

YENİDEN BİLİRKİŞİ RAPORU ALINACAK

Mahkeme, sanık Belözoğlu'nun söylediği iddia edilen kelimeleri hakem Bülent Yıldırım'ın duyması halinde rapor düzenlemediği, disiplin cezası uygulamadığı gerekçesiyle tanık olarak dinlenilmesinin reddine karar verdi. Belözoğlu'nun Zokora'ya “F.N." lafını söyleyip söylemediği hususunda çelişkili bilirkişi raporlarının olduğu gerekçesiyle dosyanın mahkemenin seçeceği bilirkişiye gönderilmesine karar veren mahkeme hakimi, avukat Yılmaz'ın Emre Belözoğlu için talep ettiği 'seyirden men' talebinin reddine karar verdi.

HAKİMİN 'SEYİRDEN MEN' REDDİNİN GEREKÇELERİ

Hakim Hüseyin Turgut Bayraktar, avukat Yılmaz'ın 'seyirden men' talebinin reddine ilişkin ise şu sözlerini karara geçirdi:

“6222 sayılı yasanın kuruluş amacının spor alanlarını seyir amaçlı gelen kişiler için olduğu açıktır. Sanık ise aktif sporcudur. Sahada bulunması seyir değil, mesleğini icra etme amaçlıdır. Futbolcu olduğu dikkate alındığında spor alanına girmeden mesleğini icra edemez. Yasaklılık kararı sanık bakımından meslekten geçici men durumunu doğurur. Sanığın dava konusu eylemi üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti. Yargılama sonucunda ceza alırsa 18. Maddenin 3. Fıkrası gereğince yasaklılık kararı uygulanacağı için şikayetçi tarafın da hak kaybı olmayacaktır. Maddenin şimdi uygulanması sanık için telafisi güç sonuçlar doğurabileceğinden talebin reddine karar verildi"

2 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

15 Nisan 2012'de Spor Toto Süper Final Şampiyonluk grubu maçı oynandığı esnada Belözoğlu ile Zokora arasında sözlü tartışma yaşandı. Maç bitiminde Zokora, tartışma sırasında Emre'nin kendisine "ırkçı" söylem anlamına gelen sözler sarf ettiğini iddia etti. İddianamede Emre Belözoğlu'nun 'ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle' Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunu" nun 14/2. maddesi kapsamında altı aydan iki yıla kadar hapsi istenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler