Zokora: Agresif değil hırslıyım

Trabzonspor'un yeni transferlerinden Didier Zokora, yaptığı açıklamada oyun tarzından bahsetti.Trabzonspor'un Fildişi Sahilli orta saha oyuncusu Didier Zokora, imza attığı günden itibaren çok büyük bir takıma geldiğinin farkında olduğunu belirterek, "Agre

Zokora: Agresif değil hırslıyım

Trabzonspor'un yeni transferlerinden Didier Zokora, yaptığı açıklamada oyun tarzından bahsetti.

Trabzonspor'un Fildişi Sahilli orta saha oyuncusu Didier Zokora, imza attığı günden itibaren çok büyük bir takıma geldiğinin farkında olduğunu belirterek, "Agresif olarak tanınırım ama normalde agresif değilim. Sadece hırslıyım" dedi.
 
Trabzonspor'un yeni sezon öncesi en önemli transferleri arasında yer alan Didier Zokora, açıklamalarda bulundu. Zokora, kaliteli bir oyuncu kadrosuna sahip olduklarını belirterek, "Öncelikle geçen sezon ligi ikinci sırada bitiren, bir gol averajla şampiyonluğu kaybeden bir takımdayım. Trabzonspor'un büyük bir kulüp olduğu her haliyle gösteriyor kendini. Burada olmaktan çok mutluyum. Yapmamız gereken, geçen sezon yarım kalan işi bu sezon tamamlamak. Yarıştığımız kulvarlarda da farklılaştı. Bizim hedefimiz hem Avrupa kupalarına katılmak, hem de şampiyon olmak" diye konuştu.
 
"TARAFTARLARIN BEKLENTİSİNE KARŞILIK VERECEĞİM"
Zokora, Türkiye'ye gelmeden önce Avrupa'nın önemli liglerinde oynadığını da vurgulayarak, "İspanya, Fransa ve İngiltere de oynadım. Futbol kalitesi olarak arada çok büyük uçurum görmüyorum. Buraya geldiğim andan itibaren yaptığımız ilk antrenmanlarda çok genç ve iyi bir kadroya sahip olduğumuzu gördüm. Futbolcuların hepsi futbolla ilgili olumlu şeyler yapıyor. Taraftarların benden ne kadar çok şey beklediğinin bilincindeyim. Buna karşılık bende onların bu ilgisine karşılık vermek için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.
 
"KAZANINCA ÇOK SEVİNİR, KAYBEDİNCE ÇOK ÜZÜLÜRÜM"
Tecrübeli futbolcu sanılanın aksine agresif bir futbolcu olmadığını da ifade ederek, "Aslında agresif futbolcu değilim. Bunu söylememin nedeni herkesin beni agresif bir futbolcu olarak bilmesi. Ama ben sahada kazanmak için her şeyi yapan bir oyuncuyum. Benim için takımımın kazanması her şeyin öncesinde gelir. Bunu elde edebilmek için de kapasitemin yüzde yüzünü vermek gibi bir hedefim vardır. Takım kazanırsa çok mutlu olur, kaybederse de çok üzülürüm. Bunu aslında herkes bilir. Bunun için elimden gelen tüm çabayı, mücadele olarak sahaya yansıtırım" dedi.
 
"İLK HEDEFİM TÜRKÇE ÖĞRENMEK OLACAK"
Takımda çok güzel arkadaşlık ortamı bulunduğunu da belirten Zokora, "Benim açımdan bakıldığında futbolda ilişkilerin her zaman önemli olduğunu söyleyebilirim. Şu anda takım arkadaşlarımla ilişkilerimi İngilizce olarak kurmaya çalışıyorum. En kısa zamanda Türkçe öğrenmem gerektiğini biliyorum. Eğer Türkçe öğrenirsem takım arkadaşlarımla ilişkimi daha iyi kurarım diye düşünüyorum. Bundan sonraki en büyük hedefim Türkçe'yi öğrenmek olacak" şeklinde konuştu.
 
"TARAFTARLARIN İLGİSİ BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI"
Türkiye'ye geldiği ilk günden itibaren en çok şaşırdığı şeyin taraftarların gösterdiği ilgi olduğunu da belirten Zokora, "Beni en çok şaşırtan şey, ilk geldiğimde havalimanına indiğim andan itibaren beni karşılayan taraftarlardı. Genel olarak bakıldığında onlar çok çılgın değillerdi ama takımı ve oyuncuları çok seviyorlardı. Bu da bizim için çok önemli. Bu açıdan bakıldığında onlara vermemiz gereken çok şey olduğunu biliyoruz. Trabzon'un bir futbol şehri olduğunu hissedebiliyorsunuz. O yüzden buraya layık olmak zorundasınız" dedi.
 
"ÖNEMLİ OLAN TAKIM OYUNUDUR"
Zokora takım oyununun her şeyden önemli olduğunu da belirterek, "Şenol Güneş ile konuştuğumda da söyledim, bana göre kendisi futbolla ilgili her şeyi biliyor. Bu çok önemli. Şu anda takımda kimin ön plana çıktığını söylemem doğru olmaz. Ama asıl mantalite şudur; en oyuncu takımdır ve gruptur. Bizde çok iyi oyuncular var ama önemli olan grubun birlikte bir şeyler yapabilmesidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler