Ziya Doğan: TS başkanı beni istese...

 Mustafa Reşit Akçay'ın istifasının ardından Trabzonspor teknik direktörlüğü için adı geçen deneyimli çalıştırıcı Ziya Doğan, bordo-mavili takımın başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, kendisini göreve getirmek istese bile ciddi bir muhalefetle karşılaşabile

Ziya Doğan: TS başkanı beni istese...

 Mustafa Reşit Akçay'ın istifasının ardından Trabzonspor teknik direktörlüğü için adı geçen deneyimli çalıştırıcı Ziya Doğan, bordo-mavili takımın başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, kendisini göreve getirmek istese bile ciddi bir muhalefetle karşılaşabileceğini savundu.

Trabzonspor'da görev almaya talip olmasının, ilkeleri gereği "imkansız" olduğunu vurgulayan Doğan, 'Sayın Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan teklif gelmeden hiçbir girişim yapmam, yani telefon edip de 'bana görev verin' diyemem" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam, mevcut başkan Hacıosmanoğlu'nun Trabzonspor futbol şube sorumluluğu yaptığı dönemde kendisine çok destek verdiğini belirterek, "Maalesef Trabzonspor camiası içinde 50-60 kişilik oyunbozan bir grup var. Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu da bu isimleri çok iyi biliyor. Kendisi Trabzonspor'da görev aldığım ikinci dönemde, üzerime çullanan bu rant gruplarına karşı bana çok destek oldu. Kimseden lafını esirgemediği için çıktı, böyle bir grubun varlığını da açık açık söyledi. İbrahim Hacıosmanoğlu ile tabii ki çalışmak isterim ama beni teknik direktörlüğe getirirse, söz konusu şahısların başını biraz ağrıtabilir. Bu yüzden bana bir teklif yapar mı, açıkçası bir fikrim yok" diye konuştu.

Bordo-mavili takımın iyi bir kadrosunun bulunduğunu, tek eksiğinin ise golcü futbolcu olduğunu ifade eden Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki ayrı portre çizen bir Trabzonspor seyrettik. Ligde başka, Avrupa'da bambaşka bir performans. UEFA Avrupa Ligi'nde çok zorlu rakiplere karşı oynamadılar. Bunun neticesinde olumlu bir grafik çizdiler ama Spor Toto Süper Lig'de dibe vurdular. Tabii ki bize bir görev düşerse elimizi taşın altına sokarız. Bunu da en çok sosyal medya aracılığı ile şahsıma yüzlerce davet mesajı yollayan çok kıymetli Trabzon halkı için yaparız. Kendilerine gösterdikleri sevgi için çok teşekkür ediyorum. Trabzon'da ikinci kez görev almamdan önce de bir anket yapmışlar ve yönetim kurulunun önüne atmışlar. O ankette 'Takımı Ziya Doğan çalıştırsın' diyenlerin oranı yüzde 89 çıkmış. Bu davranışlarını unutmam mümkün değil."


- "Halkın sevgisinden daha değerli bir şey olamaz"

Kariyeri boyunca çalıştırdığı takımlar için hep büyük fedakarlıklarda bulunduğunu savunan ve "Kariyerim boyunca hiçbir yere tayin edilmedim" diyen Ziya Doğan, "Yalnızca Trabzon'dan değil, memleketin her yerinden, 'Hocam gel bizim takımı çalıştır' mesajları alıyorum. Bir insan için halkın sevgisinden daha değerli bir şey olamaz. Gündeme gelmesi gereken işte bu büyük sevgidir. Yoksa, Ziya Doğan'a teklif gelmiş, gelmemiş önemli değil. Ben Diyarbakır'a kadar her yerde seve seve görev aldım, bundan sonra da ülke futbolu için sonuna kadar savaşırım" ifadelerini kullandı.

- "Çaykur Rizespor'u ilk 5'e oynatırım"

Tecrübeli çalıştırıcı, Trabzonspor dışında Çaykur Rizespor için de adının geçmesiyle ilgili de şunları kaydetti:

"Rize büyük bir şehir. Pırlanta gibi insanları, çok değerli bir kulüp başkanları var. Rıza Çalımbay maalesef talihsiz bir dönem yaşadı, suçlu aramamak lazım. Futbolda her şey transfer ve parayla olmuyor. Bunu zamanında Cem Uzan başkanlığındaki İstanbulspor'da gördük. Çaykur Rizespor transfere 68 trilyon para harcamış. Benim için 18 trilyon harcasınlar, Rizespor'u ilk 5'e oynatırım."

- Yıldız futbolcularla geçinememesi konusu

Yıllardır yıldız futbolcularla geçinemediği iddiasıyla ilgili de Doğan, "Yıllar önce Fatih Tekke bana, 'Hocam Beşiktaş'a gitmek için bizi bırakıyorsan, sana hakkımı helal etmem' dedi. Yıldız futbolcuyla geçinememek böyle oluyor herhalde. Ben özellikle yıldız futbolcuları çok zorlarım çünkü başarı böyle gelir. Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz ve daha niceleri, hiçbiri çıkıp da 'Ziya hocayla sorun yaşadık' diyemez" değerlendirmesinde bulundu.

Günümüz futbolunda popüler olan koşu mesafesi hesaplamalarında rekoru, 10 yıl önce çalıştırdığı takımlarda kendisinin kırdığını da sözlerine ekleyen Doğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Koşu mesafeleri hesaplanıyor şimdilerde. On yıl önce bir de benim dönemime göz atsınlar. Ben 'kaleciye kadar pres yapacaksın' diye direterek göbekli, kilolu Fatih Tekke'ye 5 kilo verdirdim. Trabzonspor ile 16 maç üst üste kazandığımızı da hatırlatmak da yarar var. Menfaat elde etmek için değil, antrenör olarak değerimiz yerle bir edilmesin diye anlatıyorum bunları."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler