Zigana Dağında kamp

Türkiye Dağcılık Federasyonu kış temel eğitim faaliyeti, 35 ilden 101 sporcunun katılımıyla 4. kez Zigana Dağında başladı. Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan Zigana Dağında kamp kuran dağcılar, bir haftalık kamp süresince hem teorik hem uygu

Zigana Dağında kamp

Türkiye Dağcılık Federasyonu kış temel eğitim faaliyeti, 35 ilden 101 sporcunun katılımıyla 4. kez Zigana Dağında başladı.

Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan Zigana Dağında kamp kuran dağcılar, bir haftalık kamp süresince hem teorik hem uygulamalı olarak kış temel eğitimi alacaklar.

Kampta bulunan 10 uzman eğitimcinin gözetiminde ilk gün kamp çadırlarını kuran sporcular, bugün de çadırların etrafına rüzgardan korunmak için kardan duvarlar yaptı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun 2012 yılı eğitim programında yer alan kış temel eğitim faaliyetinin 35 ilden 101 sporcunun katılımı ile başladığını kaydeden federasyon başkanı Alaattin Karaca, gelen sporcuların yaz eğitimlerini başarıyla tamamlamış sporcular olduğunu söyledi.

Zigana Dağı'nda dört yıldır bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade eden Karaca, bunun sebebini de şöyle açıkladı: "Bunun nedenlerinden biri de 2009 yılında Zigana Dağında çığ kazasında kaybettiğimiz şehit dağcılarımızı anmak ve onlara şükran ifadelerini sunmak nedeniyle özellikle organizasyonumuz bu bölgede yapılıyor."

Zigana'nn her türlü hava koşulunun mevcut olması nedeniyle bu tür kış eğitimleri için oldukça uygun bir alan olduğunu dile getiren Karaca, burada eğitim alan sporcuların kış dağcılığında ve kış şartlarında yapacakları her türlü tırmanışta zorlukların üstesinden gelmeyi öğrendiklerini söyledi.

Bir hafta sürecek eğitim programında sporculara ne tür eğitimler verileceği sorusunu da cevaplandıran Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada dün arkadaşlarımız çadır kurmayı, kurulma teknikleri, kış çadırının içinin yerleştirilmesi, çevresinin korunmasını yaptı, bugün de çadırların etrafının rüzgardan korunması için duvar yapıyorlar. Karda yürüme teknikleri, iz açma teknikleri, kazma kullanma teknikleri ve buna benzer bilgi alıyorlar. Ayrıca, çığ hakkında da genel bilgi alıyorlar.

Kış dağcılığında korunma, beslenme ve barınma gibi konular yaklaşık 70 saatlik bir dersle anlatılıyor. Arkadaşlarımız teorik derslerin bazılarını da Zigana Dağında bulunan tesisteki kapalı alanda alıyorlar."zigana_kamp.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor