Zenitli'lerden Carlos'a saldırı!

Kariyerine Dağıstan bölgesi ekiplerinden Anzhi Mahaçkala kulübünde devam eden Carlos, takımının Zenit ile oynadığı maçta ırkçı saldırılara hedef oldu.Carlos, Zenit’in 2-0 üstünlüğü ile biten mücadelede tribünlerden bir seyircinin kendine muz uzatmasıyla ş

Zenitli'lerden Carlos'a saldırı!

Kariyerine Dağıstan bölgesi ekiplerinden Anzhi Mahaçkala kulübünde devam eden Carlos, takımının Zenit ile oynadığı maçta ırkçı saldırılara hedef oldu.

Carlos, Zenit’in 2-0 üstünlüğü ile biten mücadelede tribünlerden bir seyircinin kendine muz uzatmasıyla şoke oldu.

Dağıstan Futbol Federasyonu Bşkanı Budun Budunov, Petrovski Stadı’nda meydana gelen olayın ardından “Her yerde böyle salak insanlar bulunuyor” derken, Rusya Futbol Federasyonu’ndan bir yetkili Zenit’e saha kapatma cezası verilebileceğini açıkladı.

Rusya Futbol Federasyonu Etik Komitesi Başkanı Alu Alhanov da, Anzhi kaptanı olarak sahaya çıkan Carlos’a yapılan ırkçı taciz nedeniyle Zenit’in puan silme cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini bildirdi.

Bu olay Rus kulübü Zenit seyircisinin ilk ırkçı saldırısı değil. 2008 Mart’ında Marsilya ile oynanan UEFA Kupası mücadelesinde benzer tavır sergileyen Zenit taraftarları nedeniyle kulüp kupadan ihraç edilmenin eşiğine gelmişti.

Takımın eski teknik direktörü Dick Advocaat ırkçı taraftarlar sebebiyle kulübe siyahi bir oyuncu alamadığını söylemişti.

Şu an ekibin başında olan İtalyan hoca Luciano Spalletti'nin kurduğu kadroda bir dönem Flamengo’da forma giyen siyahi oyuncu Washington'un oğlu, eski Portolu Bruno Alves dışında herhangi siyahi bir oyuncu bulunmuyor.

Roberto Carlos'un maruz kaldığı ırkçı saldırı da kendisi için ilk değil. Carlos, 2005 yılında Real Madrid forması giyerken Deportivo La Coruna ile oynanan bir maçta da Deportivo taraftarları tarafından taciz edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor