Zengin'den TS yönetimine jet yanıt!

Trbzonspor'da yaşandığı iddia edilen usulsüzlük olaylarına yönelik bugün açıklama yapan bordo mavili yönetime eski Genel Müdür Sinan Zengin'den jet bir yanıt geldi.Trabzonspor sitesinden yapılan açıklamanın tamamen yanlış olduğunu belirten Zengin detaylı

Zengin'den TS yönetimine jet yanıt!

Trbzonspor'da yaşandığı iddia edilen usulsüzlük olaylarına yönelik bugün açıklama yapan bordo mavili yönetime eski Genel Müdür Sinan Zengin'den jet bir yanıt geldi.

Trabzonspor sitesinden yapılan açıklamanın tamamen yanlış olduğunu belirten Zengin detaylı bir açıklama yaparak kulüpten tekzip yayınlanmasını istedi.

İşte Sinan Zengin imzalı o açıklama;

Sayın Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığına;
02.07.2013 Salı günü Trabzonspor Kulübü resmi sitesinden 16:35 te yaptığınız açıklama, sonrasında  saat 18:47 de aynı açıklamayı değiştirerek yaptığınız ikinci açıklama ve 03/07/2013 tarih saat 12:29 itibari ile yapmış olduğunuz açıklamalarda şahsımı hedef alan, karalamaya yönelik baştan sona yalan ve yanlış bilgiler içeren açıklamalar yapmış bulunmaktasınız.
Trabzonspor Kulübünün resmi sitesinden yalan beyanda bulunmak başlı başına bir suç teşkil etmektedir. Bahse konu haberde yer alan bilgilerin doğrusu aşağıda belirttiğim şekildedir.
•    Oyuncu Paulo ya ödenen para resmi sitede belirtildiği gibi 150.000.-€ değil, 180.000.-€ dur. İlgili banka belgesi incelendiğinde bu görülecektir. Sadece bu durum bile ne kadar ciddiyetsiz bir yaklaşım içerisinde olunduğunu göstermek için yeterlidir.
•    İlgili haberlerde belirtilen ödemeler aynen aşağıda belirttiğim şekilde gerçekleştirilmiştir.
Yeni yönetim kurulumuz mazbatasını aldıktan sonra yapmış oldukları görev bölümünde finanstan sorumlu başkan yardımcısı olduğunu söyleyen sayın Abdi Serdar Üstünsalih ve diğer yönetim kurulu üyesi sayın Onur İncehasan benim ofisime gelerek,  Abdi bey in bundan sonra finans konularında tek yetkili olduğunu ve acil ödemeler konusunda muhasebe müdürünü de alarak bir toplantı yapmak istediklerini belirttiler. Bunun üzerine derhal muhasebe müdürünü aradım ve günlük, haftalık, aylık ve yıllık ödeme planlarımızı alarak gelmesini söyledim. Hemen sonra muhasebe müdürü elinde ödeme tablolarıyla benim ofisime geldi ve sayın Abdi Üstünsalih, sayın Onur İncehasan ve muhasebe müdürümüzle oturup ödemeler üzerinde konuşmaya başladık. Yaptığımız toplantıda oyuncu paulonun 230.000.-€ olarak görünen alacağını şimdilik 180.000.-€ olarak ödemeyi, zira mayıs ayına ait maaşının henüz dolmadığını dolayısı ile bu süreyi kullanabileceğimizi bizzat ben teklif ettim ve oyuncunun sadece 180.000.-€ luk ödemesinin yapılmasına karar verdik. Daha sonra ödeme listemizdeki diğer ödemeler üzerinde konuşmaya başladık. Bunlardan en yükseği de TAV firmasına verilmiş olan ve vadesi gelmiş bulunan 700.000.-TL tutarındaki çekti. Bu çekin de ne olduğunu ve hangi borçlarımız dolayısı ile verildiği sayın Abdi bey e detaylı olarak anlatılmıştır. Bunların dışında diğer küçük tutarlı birçok ödeme de yine konuşulmuştur.
Yapılan toplantı sonucunda, üzerinde konuştuğumuz tablolardan Abdi bey e de birer suret verilmiştir.
Sonrasında Abdi bey bu ödemeler konusunu başkanla konuşacağını ve bizi bilgilendireceğini söyleyerek ofisten çıktılar. Belirli bir zaman sonra Abdi bey beni arayarak ilgili ödemeleri yapabileceğimizi tarafıma bildirmiş ve ilgili ödemeler yapılmıştır.

Yukarıda açıkladığım, son derece düzgün bir kurumsal işlem sonucu kulübün çek borcunun ödenmesi işlemi, enteresan bir şekilde çarpıtılarak usulsüz bir işlem gibi lanse edilerek şahsımı karalamaya çalışmak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir komedi ve aynı zamanda da büyük bir vicdansızlıktır.
•    Yine ilgili haberde bu durumlardan dolayı benim istifa ettiğim şeklinde bir bilgi verilmiş ki bu durum nasıl bir vehamet içerisinde olunduğunu göstermektedir. Trabzonspor Kulübü resmi sitesini kullanarak, bu kadar yalan ve yanlış bilgilendirme yapıp kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışmak abesle iştigaldir ve ciddi bir suç teşkil etmektedir. Zira haberde bahsedildiği gibi benim herhangi bir şekilde istifam söz konusu değildir. Benim kulüple ilişiğimin kesilmesi 22.06.2013 tarihinde sayın başkanın imzası ile genel sekreter sayın Köksal Güney tarafından şahsıma tebliğ edilen ve ilişiğimin tek taraflı olarak sonlandırıldığını belirten ihbar yazısı ile olmuştur. Bu ihbar yazısını tebliğ aldıktan sonra kulüpten ayrılmış bulunmaktayım.  Trabzonspor Kulübünün resmi sitesinde belirtilen KAP a yapmış olduğum bildirimin benim istifammış gibi alınması ise tam bir cehalet göstergesidir. Zira ilgili açıklamamda kulüp ile olan ilişkimin 22.06.2013 tarihi itibari ile sonlandığını bildirmekteyim, kaldı ki benim açıklamamdan hemen öncesinde Trabzonspor Kulübünün bu yöndeki açıklaması mevcuttur.   
•    Halka açık bir şirketin ne şekilde yönetileceği, uyulması gereken kurallar vs göz önünde bulundurulduğunda, mevcut yönetim kurulunun bu anlamda şirketi zarara uğratmaktan dolayı gerek yatırımcılar gerekse de spk tarafından açılacak davalarla çok büyük sorumluluklarının doğacağının bilinmesini isterim.
Temiz futbol ve temiz yönetim ilkesini sıkça vurgulayan yönetiminizin, açık ve her türlü şüpheden uzak belgelerle sabit olan hususlarda yanlı ve yalan beyanda bulunarak kamuoyunu yanlış yönlendirmesi çelişki teşkil etmektedir. Bundan sonra yapacağınız açıklama ve beyanların doğruluk prensiplerine riayet edilerek hazırlanmasını beklemek gibi safça da olsa beklentilerimi muhafaza etmek istediğimi ifade ediyorum.

Bu vesileyle, öncelikle resmi siteden bu açıklama ve düzeltme metninin yayınlanmasını, aksi durumların varid olması halinde tazminat ve suç duyurusu gibi yasal haklarımın kullanılacağının bilinmesini rica ederim.
 

Trabzonspor'dan yapılan o açıklama için tıklayın

tav_ts.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor