Yüzme Federasyonundan 'Sünger' Açıklaması

  Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, yazılı ve görsel basında çıkan 'Süngere senkronize atlayış' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bu branşın doğası olarak atlama sporuna başlangıç ve öğrenme aşamasında mindere atlanmakta

Yüzme Federasyonundan 'Sünger' Açıklaması

  Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, yazılı ve görsel basında çıkan 'Süngere senkronize atlayış' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bu branşın doğası olarak atlama sporuna başlangıç ve öğrenme aşamasında mindere atlanmaktadır" dedi.

 

Bozdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Türk yüzmesinde yeni bir altyapı sistemi kurmak ve 2020 Olimpiyatlarında madalya almaya yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Yüzme Federasyonu'nun işbirliğinde yeni projelere imza atıldığını vurguladı.

Bozdoğan, federasyon bünyesinde yüzme branşı haricinde kule ve tramplen atlama, senkronize yüzme ve açık su branşlarının da bulunduğunu belirterek, hükümetin, tesisleşme ve altyapı stratejik planlamasının sadece yüzme branşına yönelik olmayıp bu branşları da kapsadığını kaydetti.

 

Son iki yılda Samsun, Trabzon ve Ankara'da kapalı atlama havuzları hizmete girdiğine dikkat çeken Bozdoğan, son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Yüzme Federasyonu'nun ortak çalışmaları çerçevesinde, Bolu'da atlama ve senkronize yüzme branşına yönelik olimpik performans ve kamp eğitim merkezi kurulmasına yönelik çalışmalar başlatıldığını açıkladı.

 Bolu ilinin cimnastik sporunun merkezi olması, atlama ve senkronize yüzme branşının temelinin cimnastik olması nedeniyle bu proje ve ortak çalışma ile ilgili atlama ve senkronize yüzmede kısa zamanda büyük başarılara imza atacaklarını vurgulayan Bozdoğan, şunları kaydetti:

"Bu nedenle geçen günlerde yazılı ve görsel basında çıkan 'Süngere senkronize atlayış' başlıklı haber gerçeği yansıtmamakta olup, bu branşın doğası olarak atlama sporuna başlangıç ve öğrenme aşamasında mindere atlanmaktadır. Bu haberde adı geçen sporcu Ankara değil İzmir sporcusu olup İzmir'de kapalı havuzda çalışma imkanı da ayrıca mevcuttur.

Haberde adı geçen yönetim kurulu üyemiz ve atlama branşı sorumlumuz Cem Görgül ise tesis olmadığından yakınmamış olup, atlama branşının minder çalışması hakkında bilgi vermiştir. Son yıllarda hükümetimizin ve Spor Bakanlığımızın başlatmış olduğu atlama branşına yönelik tesis ihtiyacımızı kapatmaya yönelik çalışmalar, 2020 Olimpiyatları'nda ülkemize bu branşta madalya olarak dönecektir

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor