Yusuf, Trabzonspor'a neden kiralık geldi?

Aslen Ispartalı olan ancak uzun yıllar Araklıspor’da forma giyen Yusuf Erdoğan’ın Trabzonspor macerasını Araklıspor eski başkanı Reşat Çebi anlattı.Halit hocanın emeği var‘Adeta Trabzonspor kapısında yattım’ diyen eski başkan Reşat Çebi, “Yusuf Araklıspor

Yusuf, Trabzonspor'a neden kiralık geldi?

Aslen Ispartalı olan ancak uzun yıllar Araklıspor’da forma giyen Yusuf Erdoğan’ın Trabzonspor macerasını Araklıspor eski başkanı Reşat Çebi anlattı.

Halit hocanın emeği var

‘Adeta Trabzonspor kapısında yattım’ diyen eski başkan Reşat Çebi, “Yusuf Araklıspor’da 7 yıl top oynadı. Adana Demir, Bolu ve Gençlerbirliği Yusuf’u istedi ancak ısrarla Trabzonspor’a vermek istedik. 5 kere kapılarına gittim. Yalvararak Yusuf’u oraya verdim. Boluspor Başkanı satıştan %50 teklif etti ancak onu da kabul etmedim. Yusuf’u Trabzonspor’a vermek istedik. Yusuf’ta en çok emek Araklıspor alt yapı hocası Halit Yakupoğlu’nun var. Yusuf’un 10 numara ahlakı vardır asla şımarmaz” dedi.

TRABZONSPOR'A NEDEN KİRALIK GELDİ?

Çebi “Trabzonspor AŞ ile yapılan anlaşma gereği Araklıspor 75 Bin TL peşin para alacaktı. Yusuf 18’e girerse 50 Bin TL, ayrıca ilk 11’e girerse de 50 Bin TL daha ödenecekti. Trabzonspor bu parayı ödememek için Yusuf’u 1461 Trabzon’dan kiralık olarak bünyesine kattı. Ünal Karaman’ın bir radyo programında ‘Trabzonspor altyapısından yetişti’ söylemine de içerlendik. Yusuf Erdoğan Araklıspor altyapısında yetişen bir oyuncudur” diye konuştu.

Saygızlık yapılmamalı

Para derdinde değiliz diyen Çebi “Trabzonspor’un sportif direktörü Ünal Karaman’dan TV’ye çıktığında değerli oyuncumuzu ‘Araklıspor’dan aldık’ demesini istiyoruz. Yusuf’un kendisi Araklıspor’da yetiştiğini söylüyor. Yusuf 10 yaşında Trabzonspor’a gitti. Özkan Sümer çok cılız diye geri gönderdi. 11 yaşında Araklıspor altyapısına aldık ve bugünlere geldi. Bu oyuncuyu yetiştiren hocalar var. Onlara saygısızlık yapılmamalı. Bu tip oyunculara emek veriliyor” diye devam etti.

Alacağımız var

Çebi “Yöneticimiz Mehmet Ali Artan’da Yusuf için Trabzonspor’a baskı yaptı. Yusuf Boluspor’a gitmek istedi ancak ben onu Mustafa Akçay’a teslim ettim. Menajeri Batur Altıparmak Yusuf’un aklını çelmeye çalıştı. ‘Seni Bank Asya’da papazlar içerisinde yerler’ dedim ve gitmesine engel oldum. Yusuf Erdoğan Trabzonspor’a imza attığında 100 Bin TL alacaktı. 75 Bin TL’si ödendi. 3 maç oynadığında 25 Bin TL, toplamda 8 maç oynadığında 50 Bin TL alacaktı. Araklıspor’un hak ettiği ve alması gereken para 125 Bin TL’dir” dedi.

Talihini aşçı değiştirdi

Kulübün aşçısı Orhan Dilber bana Yusuf’u Isparta’dan geri getir diye rica etti diyen Reşat Çebi “Bu çok büyük topçu olacak dedi. Bende aşırı ısrarlarını kırmadım. Bu kadar futbol adamı Yusuf’un nasıl bir futbolcu olduğunu anlamadı ama kulüp aşçımız bunu hissetti. Ona da buradan teşekkür ediyorum. Hem Trabzonspor hem Türk futbolu oyuncu kazandı” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor