Yusuf hangi Fenerli'ye benzetildi?

Spor yazarı Mehmet Demirkol bugünkü yazısında Trabzonspor'un genç yıldızı Yusuf Erdoğan'ı Fenerbahçeli Caner Erkin'e benzetti.İşte Demirkol'un Trabzonspor analizi;Trabzonspor hele de Ersun Yanal’ın Trabzonspor’u böyle bir orta sahasızlıkla ayakta kalamaz.

Yusuf hangi Fenerli'ye benzetildi?

Spor yazarı Mehmet Demirkol bugünkü yazısında Trabzonspor'un genç yıldızı Yusuf Erdoğan'ı Fenerbahçeli Caner Erkin'e benzetti.

İşte Demirkol'un Trabzonspor analizi;

Trabzonspor hele de Ersun Yanal’ın Trabzonspor’u böyle bir orta sahasızlıkla ayakta kalamaz. Ve belli ki Constant’ın merkezde beyin olmadığı bir orta sahayla hem defansif hem de ofansif açıdan yaşam mümkün değil.

Dün yokluktan sol beke Constant’ı koymuştu Yanal. Sorun Constant’ın orada ne yaptığı değil. Constant’sız orta sahanın ne halde olduğu. Fatih Atik özellikle ikinci yarılarda girdiği oyunlarda katkı sağlıyor ama dün ilk yarıda sahanın en çok mesafe kat eden oyuncusu olmasına rağmen toplu oyunda hiç yoktu.

Serkan’ın çıkardığı şahane şutu bir yana Mehmet Ekici ve Özer ise hemen her pasta hata yaptılar. Bu oyuncular basit oynadıklarında nasıl parladıklarını biliyor olmalılar. Ama hep ‘ince’yi arayıp yüksek top kaybıyla oynadılar. Onlardan beklenen sadece duran toplar değil. fazlası lazım ve bunu yapabileceklerini gösterileri.

İkinci ve üçüncü golün kahramanları Yusuf ve Sefa’nın maçın başındaki aceleciliklerini üzerlerinden atmalarıysa maçta direkt belirleyici oldu. Maçın başında Rizespor kaptığı toplarla her seferinde hızla rakip kaleye gidiyordu. Ve Trabzon orta sahası şeffaftı. Hızla direkt kaleye gitmek isterken dönenleri toparlayamadılar. Bu hem Yanal’ın takımları için hem de Cardozo’ya sahip ekip için kabul edilemez.

Bu manzarada doğal olarak Trabzonspor’un golünden önce ve sonra, ilk yarıda Kweuke 3, Holosko 1 çok net pozisyon buldu. Fatih ve Rize hücumcularının acemilikleri skoru belirledi diyebiliriz. Kabul etmek lazım ki ilk yarıda Trabzonspor, Beşiktaş maçının da ötesinde bir skorla karşılaşabilirdi. İkinci yarıda Yatabare hamlesi topu ileride biraz daha etkin tutma konusunda evsahibine yardımcı olsa da orta sahadaki dağılma Rize’yi yine pozisyonlara soktu. Ama Yusuf ve Sefa maç içinde müthiş bir dönüşümle zayıf halka olmaktan en büyük silaha dönerek maçı aldılar. Sanırım Yusuf bundan sonra ikinci yarıda olduğu gibi sol bekte oynayacak. Belki de o artık ‘Yeni Caner’

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler