Yusuf değil de neden Fatih sahadaydı?

Haber61/spor servisi - İlyas Akçay, Ali Kemal Denizci ve Hüseyin Tok Trabzonspor'un Legia Varşova maçını değerlendirdi.UMUT VERDİAli Kemal Denizci, yorumunda, Trabzonspor bu gruptan çıkabileceğini ifade etti. Denizci ifadelerini kullandı; “Trabzonspor ilk

Yusuf değil de neden Fatih sahadaydı?

Haber61/spor servisi - İlyas Akçay, Ali Kemal Denizci ve Hüseyin Tok Trabzonspor'un Legia Varşova maçını değerlendirdi.

UMUT VERDİ

Ali Kemal Denizci, yorumunda, Trabzonspor bu gruptan çıkabileceğini ifade etti. Denizci ifadelerini kullandı; “Trabzonspor ilk yarı bireysel hataların dışında iyiydi. Özellikle Varis’in hareketli oyununa Mehmet ve Constant zaman zaman ayak uydurduysa da Fatih Atik’in yetersiz kaldığını, onun yerine Yusuf’un oynaması gerektiğini ilk yarı boyunca düşündüm. Bosingwa’a ayrı bir parantez açmamız gerek.

Futbolcu ona derim ki kendini sahaya sürdüklerinde hakkını verecek. Sağ tarafı boydan boya kullanan Bosingwa son hareketlerde isabet sağlayabilse Cardozo top alma sıkıntısı yaşamaz. Her şeye rağmen istenen futbolun sahaya yansıtılması gelecek açısından bizleri yeniden umutlandırdı. Bazen skoru alamazsınız da ne yaptığınıza bakmak gerekir. Oyunun büyük bölümünde rakibi ezmemiz başımızı öne değil yükseğe kaldırmamız anlamı taşıyor. Trabzonspor bu gruptan çıkar, kimse endişe etmesin.”

ÇOK GERGİNLER

Hüseyin Tok yorumunda Trabzonspor’un üzerinde oyna başlamadan gerginlik ve güvensizliğin hakim olduğunu vurguladı. Tok değerlendirmesinde şunları söyledi;

"Oyuna Fatih Atik ile başlayan Vahid hoca bu oyunu maalesef bitirdi. Ayrıca hocanın gergin olmasını anlamak mümkün değil. Hoca böyle olunca futbolcuları siz düşünün. İkinci yarı Trabzonspor etkiliydi. Rakip 1-0’ın üzerine yatınca hep savunmada kaldı. Sağlı sollu ceza sahasına yapılan şişirmeler, yakalanan gol pozisyonları gerginlikten değerlendirilemedi. Mehmet Ekici’nin bu kadar etkisiz olmasını anlayamıyorum. Maç boyunca doğru bir iş yapmadı. Waris’in ikinci yarı içeri girerek oyunu sıkıştırması yanlıştı. Akıcı bir oyun ortaya koyamayan Trabzonspor, maç kazanmamanın verdiği stresle çok rahat pozisyonları kullanamadı. İlerideki maçlarda bu psikolojiden Trabzonspor’un çıkması gerekir.”

BOSİNGWA ÖRNEK OLDU

İlyas Akçay ise Yusuf’un neden sahada olmadığını anlayamadığını yazdı. Akçay şu tespitlerde bulundu; “Sahada bu zamana kadar şansını kullanamayan Fatih 11’de ama aynı mevkideki daha faydalı olacağına inandığımız Yusuf sahada yok. İki ön liberolu bir oyun anlayışımız var. Bunlardan biri Constant diğeri Medjani ve önlerinde Mehmet Ekici. İyi bir takımın orta sahasında görev yapan oyunculardan beklenen katkı sunamıyorlar. Devre arasında değişiklik yapıyoruz. 1-0 mağlup durumdayken hücumda etkili olacak bir Yatabare ilk oyuncu olarak sahaya alınmıyorsa bu değişikliğe karşıyım. Gönlümüze su serpen olay Bosingwa’nın örnek oluşu.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor