Yürüyüş İstinye'de!

İstanbul Kadıköy'de yapılan Fenerbahçe Spor Klübü'ne destek yürüyüşünün ardından Trabzonsporlu taraftarın katılımıyla Taksim Meydanı'nda yapılması planlanan yürüyüşe izin verilmeyeceği açıklanınca yürüyüş İstinye'ye alındı.Trabzonspor taraftarlarının orga

Yürüyüş İstinye'de!

İstanbul Kadıköy'de yapılan Fenerbahçe Spor Klübü'ne destek yürüyüşünün ardından Trabzonsporlu taraftarın katılımıyla Taksim Meydanı'nda yapılması planlanan yürüyüşe izin verilmeyeceği açıklanınca yürüyüş İstinye'ye alındı.

Trabzonspor taraftarlarının organize ettiği "Temiz Lig İçin Yürüyedur" eylemine valilik izin vermedi. Galatasaray Lisesi'nden Taksim Meydanı'na kadar yapılacak yürüyüşün iptal edilmesine gerekçe olarak da bu yürüyüş alanın valilikçe gösteri ve yürüyüşlere izin verilen alanlardan olmaması gösterildi. Yürüyüş İstinye'de yapılacak. 

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

Gerçek ve tüzel kişilerin düşüncelerini ifade özgürlüğü anayasa ve kanunlarımızla güvence altına alınmıştır.

Ancak, yapılması planlanan söz konusu toplantı ve gösteri yürüyüşünün diğer futbol taraftarlarını tahrik edeceği, bu kesimler arasında çatışma çıkarma potansiyelinin yüksek olduğu, toplantıya katılanlara karşı olumsuz davranışlar ve tepkiler gösterilmesine sebebiyet verebileceği, provokatif olayların çıkmasına neden olabileceği, bu nedenle ortaya çıkabilecek olumsuz davranış ve tepkilerin kamu düzeni ve esenliğinin bozulmasına sebep olabileceği, kamu güvenliğini tehdit edebilecek faaliyetlere zemin oluşturabileceği değerlendirilmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu toplantı ve gösteri yürüyüşü, ilimizdeki huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu güvenliği ve esenliğinin bozulmaması amacıyla Valiliğimizce uygun görülmemiş olup, bu durum söz konusu toplantı ve gösteri yürüyüşünü yapmayı planlayan gerçek kişiler ve tüzel kişi yöneticilerine tebliğ edilmiştir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor