Yorumcular TS için neler söyledi?

ÖMER ÜRÜNDÜL: En büyük sıkıntısı seyircisi!Trabzon cezalı maçında Kocaeli'de arkasında büyük bir seyirci desteği buldu. Üç puanı kazandı ama futbol olarak düşük performans sergiledi. İlk yarıyı genel olarak mercek altına aldığımda tahmin ettiğim bir saha

Yorumcular TS için neler söyledi?

ÖMER ÜRÜNDÜL: En büyük sıkıntısı seyircisi!

Trabzon cezalı maçında Kocaeli'de arkasında büyük bir seyirci desteği buldu. Üç puanı kazandı ama futbol olarak düşük performans sergiledi. İlk yarıyı genel olarak mercek altına aldığımda tahmin ettiğim bir saha içi görüntüsü oluştu.

Kasımpaşa gücü yettiğince disiplin içinde ve takım savunmasını ön planda tutan bir anlayışla mücadale ediyordu. Trabzonspor ise oyunu genel olarak kontrol altında tutuyor. Ancak yüksek tempoyla rakibi baskı altına alarak sürekli hataya zorlayacak bir oyun anlayışı yok. Vurguladığım şekilde bu kadro yapısıyla bu oyun anlayışı mümkün değil. Çünkü hücum girişimlerinde ileride kaybedilen toplardan sonra rakip her zaman geriden çıkıp Trabzon 18'ine kolayca yaklaşabiliyor. Bunun da nedeni ileri uç ve orta sahadaki pres rahatsızlığı.

BÜTÜN YÜK SELÇUK'TA

Son sıradaki Kasımpaşa, eksiklerine rağmen geriden topları kolayca karşı alana taşıdı. İlk devrede 5 dakikalık bir bölümde Trabzonspor yüksek tempo yaptı, üst üste üç gollük atak geliştirdi, üçüncüsünde de golü buldu. Ama ilerleyen dakikalarda oyunda pek pozisyon bulamadı. Hatta ikinci yarıda iş bir hayli bir tehlikeye girdi. İleriye çıkarken art arda kaptırılan toplar tehlikeli Kasımpaşa ataklarına sebep oldu.

Trabzonspor birkaç tane net pozisyon buldu, bunları kaçırınca da son dakikaya kadar sıkıntılar yaşadı ve 90 dakikayı böyle tamamladı. Trabzonspor'un en büyük sıkıntısı kendi seyircisinin önündeki maçları. Bu maça motive olan rakipler savunma tedbirlerini ön plana alınca Trabzonspor ileride top kazanamadığı için istediği yüksek tempolu baskıyı oluşturamıyor. Bu yüzden itici gücü olan seyirciyi de hareketlendiremiyor. Ayrıca oyun sürekli sahanın bütününe yayıldığından ve 3- 4 oyuncunun savunma yapmamasından dolayı bütün yük Selçuk'a biniyor. O da fiziksel olarak çok yıpranıyor. En son canlı örnek Beşiktaş maçının en başarılı oyuncusu Selçuk'un dün gerçek performansından çok uzak olmasıydı. Buna Şenol Güneş'in mutlaka çözüm bulması lazım.

Kasımpaşa iyi mücadele etti, iyi bir santrforları olsa yaptıkları atak girişimleri daha tehlikeli olurdu. Hakem Kuddusi Müftüoğlu'nun genel yönetimi çok başarılıydı. Son dakikada Elleri açık olan Tayfun'un top dizinden sekip eline çarptığı için Müf tüoğlu'nun 'devam' kararı bence doğruydu.

RIDVAN DİLMEN: Bu oyun Trabzon'a yetmez!

Bu maçı oynamak hiç de kolay değildi Trabzonspor açısından. Üzerlerinde bir baskı olduğu çok açık. Fenerbahçe ile aynı puandalar, dün puan kaybetmiş olmasına rağmen Bursaspor da hemen arkalarında. Bu karşılaşmanın oyun olarak mazereti var. Gerçekten iyi oynamamış da olsalar kazanmaları gereken çok önemli bir maçı aldılar. Bir de cezalı ve sakatlardan dolayı ideal kadrolarının uzağında oldukları için her şeyden önce 3 puan önemliydi.

Şampiyonluk yolunda mesafe kısaldıkça oyuncuların da heyecanı artıyor. Heyecan coşku getirir ama çaylak oyuncular için bu durum tehlikeli. Bu tür çekişme ve yarışlara alışkın olmayan futbolcular acemice karar verirler ve bu yüzden hatalar yaparlar. Dün Trabzonspor'da bir çok oyuncunun yaptığı gibi...

Kasımpaşa her maçı rahat oynayan bir ekip. Oyuncular hiç kaç puanları olduğunu düşünmeden sahaya çıkıp oynuyorlar. Bu nedenle futbolu çirkinleştirmeye çalışmadan, kapanmadan sahada ellerinden geleni yapıyorlar. Dün de öyle oldu.

COLMAN ZAYIF KALDI

Şenol Güneş 3 puana şartlandığı için ikinci yarının başında Ceyhun'u oyuna alıp maçı tutmak istedi. O süreçte Kasımpaşa'nın 5 dakikalık bir etkinliği oldu. Daha sonra da Trabzonspor kontralarla 3-4 tane net pozisyon yakaladı ancak değerlendiremediler. İsmet Paşa Stadı'nın zeminini hiç beğenmedim açıkçası. Hakem Kuddusi Müftüoğlu iyi maç yönetti.

Bu oyun kalan 9 hafta için Trabzonspor'a yetmez. Kasımpaşa karşısında forma giyemeyen Serkan Balcı, Egemen Korkmaz ve Burak Yılmaz gibi oyuncular döndüğünde oyun olarak biraz daha toparlayacaklardır. Ancak Trabzon'un en önemli oyuncularından biri olarak düşündüğüm Colman'ın fizik gücünü mutlaka artırması lazım. İsabetli paslarla oynayan Selçuk İnan'ın yanında Colman güçsüz olunca koordinasyonunu kaybettiği için çok top kaybı yapıyor. Bu da doğal olarak Arjantinli futbolcuyu fazladan yoruyor.

Trabzonspor şampiyonluk baskısı yaşadığı için öne geçtikten sonra geriye yaslanıyor ve oyunu tutmaya çalışıyor. Sonuç olarak çok önemli bir maçtan üç puan çıkarmayı başardılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor