Yönetime kongre ihtarı

Trabzon Fikir Kulübü, Yargıtay’a tüzük değişikliği ile ilgili dosyayı bir an önce incelemesi için başvuruda bulundu Olağanüstü Kongre İçin 2 Hamle Trabzon Fikir Kulübü, 2013 Mayıs kongresiyle iş başı yapan yeni yönetimin yok hükmünde olduğunu ve bir an on

Yönetime kongre ihtarı
Trabzon Fikir Kulübü, Yargıtay’a tüzük değişikliği ile ilgili dosyayı bir an önce incelemesi için başvuruda bulundu
 
Olağanüstü Kongre İçin 2 Hamle
 
Trabzon Fikir Kulübü, 2013 Mayıs kongresiyle iş başı yapan yeni yönetimin yok hükmünde olduğunu ve bir an once olağanüstü genel kurula gitmesiyle ilgili olarak, yönetim ve denetim kurullarına ihtarname gönderdi. Aynı oluşum ayrıca Yargıtay 18.hukuk dairesine de başvurarak, iptal kararı verilen tüzük değişikliği ile ilgili dosyanın öne çekilip incelenmesini istedi. Konuyla ilgili olarak Trabzon Fikir Kulübü’nde şu açıklama yapıldı: “Trabzonspor delegesi Recep Bakırtaş ‘ın açmış olduğu davada mahkeme tarafından, genel kurul kararının süre ile ilgili bir maddesi iptal edilmiştir. Bu maddeye göre karar sonuçlanırsa yeniden seçim yapılmak zorunda. Ancak, bu kararın son yaptırım mercii Yargıtay’dır.”
 
“Yönetim Yok Hükmündedir”
 
“Yargıtay’ın ilgili mahkemesi bu kararı 2-3 sene gibi bir zaman zarfında inceleme gibi bir durumu söz konusudur. Yargıtay’dan bu süreyi öne alması ve erken incelemesi için gerekli müracaatlarımızı yaptık. Öte yandan Trabzonspor Yönetim ve Denetleme Kurulu’na, tüzüğün 30. maddesine istinaden böyle bir durumda yeniden kongre yapmaları gerektiğini ifade ettik. Bunu resmi yollarla ihrar çekerek anlattık.
 
 
Mahkeme kararına göre yönetimin görevi meşru değildir. Aldıkları kararlardan dolayı daha sonra da haklarında başvurular ve incelemeler olabilir. Çünkü, mahkeme karar vermiş, yönetim temyiz süresinden yararlanmak istiyor. Sportif başarısızlık dışında, yasal olmayan bu durumla beraber, yeniden kongre kararı almaları gerektiği ifade edilmiştir. Bu ihtarname resmi, noter kanalıyla yönetim ve denetleme kuruluna aynı anda gönderilmiştir.”
 
3 kuruldan da cevap bekleniyor
 
Trabzon Fikir Kulübü üyelerinin, yönetim, denetim ve yargıtaya yaptığı bu başvuruya her 3 kuruldan da cevap gelmesi bekleniyor. Fikir Kulübü üyelerine göre yönetim kurulu bu başvurudan sonra olağanüstü genel kurul kararı alabilir. Üyelerin beşte birinin yazılı başvurusuyla genel kurul kararı başka bir ihtimal. Bir diğer olasılık ise denetleme kurulunun olağanüstü genel kurul kararı alacak süreci başlatması. Eğer belirtilen imzalar toplanırsa, kongrede seçim kararı alınması muhtemel. Fikir Kulübü’nün Yargıtay’a ‘süreci hızlandır’ başvurusu ise en iyi ihtimalle kararın 5-6 ay sonrasına çıkacağını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor