Yok artık! Milli antrenörden doping skandalı...

Vücut Geliştirme Milli Takım Antrenörü Sadık İnan’ın Facebook sayfasından yasaklı madde içeren hormon ilaçlarını pazarladığı ortaya çıktı. İnan hakkında SGM’ye şikayette bulunuldu  Milli sporcu Şahin İrencin’in kullandığı doping ilaçları yüzünden hayatını

Yok artık! Milli antrenörden doping skandalı...
Vücut Geliştirme Milli Takım Antrenörü Sadık İnan’ın Facebook sayfasından yasaklı madde içeren hormon ilaçlarını pazarladığı ortaya çıktı. İnan hakkında SGM’ye şikayette bulunuldu
 
 
Milli sporcu Şahin İrencin’in kullandığı doping ilaçları yüzünden hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen vücut geliştirmede ‘pes’ dedirtecek yeni bir doping olayı patlak verdi. Federasyon tarafından bu yıl yapılan Avrupa ve Dünya şampiyonalarına milli takımla görevli olarak gönderilen antrenör Sadık İnan’ın Facebook sayfasından reçeteyle satılan ve yasaklı madde içeren büyüme hormonu ilaçlarını pazarladığı ortaya çıktı. İnan’ın sosyal medya üzerinden reklamını yaptığı ilaçların büyüme bozukluğu bulunan çocuklara ve cücelere verilen hormon ilaçları olduğu tespit edildi. İnan sosyal medyada, bu ilaçları ücreti karşılığı sağlayabileceğini belirtiyor.
 
BEĞENEN BEĞENENE!
İşin ilginci, milli antrenör İnan’ın pazarlamaya çalıştığı doping ilaçlarına ilişkin sayfayı Federasyon Başkan Yardımcısı Hasan Aydın ile federasyonun antrenörlük derslerine giren İbrahim Sırrı Önal’ın ‘beğendiği’ ve milli sporcu Algan İdris Başaran’ın da fiyat pazarlığı yaptığı görülüyor. İnternet üzerinden yaşanan doping pazarlamasından rahatsız olan bir grup milli sporcu, Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Teftiş Kurulu’na konuya ilişkin bir ihbar raporu sunmaya hazırlanıyor.
 
8 KİŞİ DAHA DOPİNGLİ ÇIKTI
Vücut Geliştirme’de yeni doping vakaları ortaya çıkmaya devam ediyor. Kocaeli’de 27-29 Eylül’de yapılan milli takım seçmeleri sırasında uygulanan testler sonucunda 8 sporcunun daha dopingli olduğu tespit edildi. 28 sporcunun da testten kaçtığı veya idrar örneği vermeyi reddettiği öğrenildi. Prosedür gereği, bu sporcularla ilgili olarak da doping kullanmış gibi işlem yapılması gündeme gelecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor