Yine 14 Eylül ve "tam 28" !

Inter'i deplasmanda 1-0 yenerek tarih yazan Trabzonspor 14 Eylül'de tarihin tekerrüden ibaret olduğunu ispatladı, galibiyet 28 yıl sonra 28 numaralı Celustka'dan geldi..UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında İnter'i 1-0 yenerek gruba galibiyetle başlan

Yine 14 Eylül ve "tam 28" !

Inter'i deplasmanda 1-0 yenerek tarih yazan Trabzonspor 14 Eylül'de tarihin tekerrüden ibaret olduğunu ispatladı, galibiyet 28 yıl sonra 28 numaralı Celustka'dan geldi..

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında İnter'i 1-0 yenerek gruba galibiyetle başlangıç yapan Trabzonspor, 28 yıl sonra aynı günde yapılan maçta aynı sonucu elde etmiş oldu.

Bu arada 28 yıl sonra gelen zaferde bordo-mavili takımın golünü 28 numarayı giyen Celustka'nın atması ilginç bir tesadüf oldu.

Tarihinde ikinci kez İtalya'nın İnter takımı ile eşleşen bordo-mavili takım, rakibiyle ilk olarak 1983-84 sezonunda UEFA Kupası 1. turunda karşılaşmıştı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 14 Eylül 1983'te yapılan ilk maçta rakibini 88. dakikada Tuncay Soyak'ın attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başaran bordo-mavililer, 14 Eylül 2011'de bu kez Giuseppe Meazza Stadı'nda Çek oyuncusu Celustka'nın 76. dakikada attığı golle aynı sonuca imza attı.

O dönemde kaleci olarak görev yapan ve cezası nedeniyle bugün yapılan maçta karşılaşmayı tribünden izleyen teknik direktör Şenol Güneş, bu kez teknik direktör olarak aynı galibiyeti yaşadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor