Yılmaz Vural'ın il il dolaşımı

Yılmaz Vural, kalan maçlarda her 4 maça 7 puan parolasıyla çıkacaklarını söyledi. Vural, Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Konyaspor'a gelmeden önce kulübün eski teknik direktörü Ziya Doğan ile görüştüğünü, Doğan'ın Konyas

Yılmaz Vural'ın il il dolaşımı

Yılmaz Vural, kalan maçlarda her 4 maça 7 puan parolasıyla çıkacaklarını söyledi.

 

Vural, Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Konyaspor'a gelmeden önce kulübün eski teknik direktörü Ziya Doğan ile görüştüğünü, Doğan'ın Konyaspor'a artık dışarıdan destek olacağını söylemesi üzerine görevi kabul ettiğini bildirdi.

 

Konyaspor'u ligde tutmak için teknik ekip olarak kalan maçlar için yeni bir sistem geliştirdiklerini dile getiren Vural, şunları kaydetti:

 

''Konyaspor'u ligde tutmak için kalan 13 maçı 4'erli periyotlara böldük. Oyuncularımla ve teknik ekiple görüştüm. Bundan sonra tek maça odaklanmayacağız. Her 4 maça 7 puan parolasıyla çıkacağız. Tahminlerimiz ve ligin genel durumunu düşündüğümüzde 34 puanı alan takımın ligde kalacağını düşünüyorum. Bizim şu an 15 puanımız var. Ligde kalmamız için 19 puana daha ihtiyacımız var. Bunun için bundan sonraki oluşturduğumuz maç periyotlarını kazanmak için çaba harcayacağız. Oyuncularımız her 4 maçta 7 puan almaları durumunda ekstra prim alacaklar. 6 puan alırlarsa herhangi bir prim ya da ceza olmayacak. Ancak, 5 puan alınması durumunda oyuncularımıza ceza vereceğiz. Bu sistemin oyuncuları teşvik edeceğini düşünüyoruz. Ligde kalmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.''

 

Bir takımın başarılı olması için 4 faktörün çok önemli olduğunu anlatan Vural, topla çıkma, kondisyon, oyun bilgisi ve oyun psikolojisinin başarıda önemli olduğunu, Konyaspor'da futbolcuların oyun psikolojisini düzeltmek için çalıştıklarını belirtti.

 

 

''25 YILDA 25 TAKIM DEĞİŞTİRMEM TÜRKİYE'NİN AYIBIDIR''

Teknik direktörlere verilen imkanlar ölçüsünde bir şeyler yapabildiklerini belirten Vural, her teknik direktörün bu yüzden imkanı olan kulüplerde çalışmak istediğini bildirdi.

 

25 yılda 25 takım çalıştırması konusunda basında yer alan haberlere de cevap veren Vural, şöyle devam etti:

 

 ''25 yıl önce Malatyaspor'a teknik direktör olduğum zaman, Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson da Manchester'in başına geçmişti. Ben 25 yılda 25 takım değiştirdim. Ferguson hala aynı takımın başında devam ediyor. Bu benim değil, Türkiye'nin ayıbıdır. Ülkemizde işler kötü gittiği zaman ne kadar sözleşmen olursa olsun teknik direktörler gönderiliyor. 2 tane üniversite bitirdim. Bu işin eğitimini en iyi şekilde aldım. Ancak ülkemizde teknik direktörlerin değiştirilmesi durumunda her şeyin değişeceği düşüncesi hakim. Bu yüzden çok fazla takım değişiklik yapmak zorunda kalıyoruz. Biz de ailemizi geçindirmek zorundayız. Bir takımdan ayrılmamız durumunda diğer takımlardan gelen teklifleri değerlendirmek zorunda kalıyoruz. İmkanları olan kulüplerle çalışmak istememin tek sebebi, ne kadar imkan verilirse o kadar bir şeylerin başarılabileceğidir. Türk futboluna değer kattığımı düşünüyorum. Ülkemize birçok oyuncu kazandırdım.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor