Yılın En iyi futbolcusu seçildi

Özel bir dergi tarafından yaptırılan ankette Bank Asya 1. Lig'de "yılın en iyi futbolcusu" Samsunsporlu Abdülaziz Solmaz seçildi.Solmaz, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Futbol Plus dergisince düzenlenen "Yılın Futbol Oskarları" ödülleri seçmelerinde ken

Yılın En iyi futbolcusu seçildi

Özel bir dergi tarafından yaptırılan ankette Bank Asya 1. Lig'de "yılın en iyi futbolcusu" Samsunsporlu Abdülaziz Solmaz seçildi.

Solmaz, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Futbol Plus dergisince düzenlenen

"Yılın Futbol Oskarları" ödülleri seçmelerinde kendisinin ligin en iyi futbolcusu seçildiğini belirtti.

En iyi futbolcu ödülüne layık görülmesinin kendisini gururlandırdığını ifade eden Solmaz, duygularını şöyle anlattı:

"Bunu duyduğumda hem çok şaşırdım hem de bir o kadar mutlu oldum. Aynı zamanda heyecanlandım. Bu ödüle layık görülmek benim için onur ve gurur verici bir şey. Aslında bu ödül bütün Samsunspor takımının ödülüdür. Sadece bu ödülü ben aldığımı düşünmüyorum, biz bu ödülü takım olarak aldık. Çünkü takım arkadaşlarımla birlikte uyumlu bir Oyun sonucu aldığım bir ödüldü. "

Samsunspor'da 1, 5 yılı geride bıraktığını söyleyen Solmaz, bu süre zarfında çok güzel ve verimli günler geçirdiğini dile getirerek, "Samsunspor 5, 6 yıldır Bank Asya 1. Lig'de tutunmaya çalışan bir takımdı. Ben Samsunspor'da 1, 5 yılı geride bıraktım. Bu süre içinde Samsunspor'da çok güzel günler yaşadım. Takımımızın başarısı bu yıl da Spor Toto Süper Lig'e çıkma başarısıyla taçlandı. Bu gerçekten beni çok mutlu etti" dedi.

Trabzonspor'un altyapısında başladığı futbol hayatında çeşitli takımların kadrolarında yer aldığını belirten Solmaz, şunları kaydetti:

"Trabzonspor'un altyapısında başladığım futbol yaşantıma uzun yıllar burada devam ettim. Trabzonspor'da geçen 9 yıllık süreçte "B Minik" kategorisinden PAF takımına kadar yükseldim. PAF takımından da milli takıma seçildim. Yaşadığım bazı sorunlar nedeniyle kulübümden ayrılmak zorunda kaldım. Rize Pazarspor'a transfer olduktan sonra geçen bir yıllık süreç sonunda Ankaragücü takımına ve devamında da Samsunspor'a geldim. 1, 5 yıldır buradayım ve en güzel yıllarımı da burada geçirdim. Samsunspor'da olmaktan da büyük mutluluk duyuyorum. "

Her futbolcunun şüphesiz hayallerinin olduğunun altını çizen Solmaz, "Benim en büyük hayalim de A Milli takımda forma giymek ve Türk sporuna hizmet etmektir. Benim kendime örnek aldığım ve çocukluğumdan bu yana hayranlıkla izlediğim Oyuncu Thery Henry. Kendisini hayranlıkla izliyorum ve onu kendime örnek alıyorum" diye konuştu.

Futbol yaşantısında unutamadığını anılarının başında Kocaelispor maçında attığı golün geldiğini anlatan Solmaz, şunları söyledi:

"Gol, futbolcu için kelimelerle ifade edilemeyecek bir şey. Benimde unutamadığım hatta aklımdan hiçbir zaman çıkartamadığım o gün orada attığım gol oldu. Hayatımdaki mutluluklardan birisi de Samsunspor'un Süper Lig'e çıkışı oldu. Çünkü zor günler sonrası harcanan emekler yerini şampiyonluğa bırakmıştı. Bizim için bu durum anlatılamaz, yaşanır bir duyguydu. İnşallah takım olarak başarılarımız devam edecek. Süper Lig'de de aynı başarıyı sergileyeceğimize inanıyorum. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor