Yıldız milli takımı kampa girdi

Fransa'da 12 - 16 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Bellegarde Turnuvası'na katılacak olan Basketbol Yıldız Milli Takımı'nın İstanbul kampı başladı.2012 Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek Yıldız Milli Takım, şampiyona hazırlıkları kapsam

Yıldız milli takımı kampa girdi

Fransa'da 12 - 16 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Bellegarde Turnuvası'na katılacak olan Basketbol Yıldız Milli Takımı'nın İstanbul kampı başladı.

2012 Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek Yıldız Milli Takım, şampiyona hazırlıkları kapsamında katılacağı Bellegarde Turnuvası öncesinde İstanbul'da toplanarak kampa girdi. Yıldız Milliler, bugün Abdi İpekçi Spor Salonu'nda bir araya gelip 12 - 16 Nisan tarihleri arasında Fransa'nın Bellegarde kentinde düzenlenecek olan turnuvanın hazırlıklarına başladılar.

Ay - yıldızlılar Başantrenör Ömer Uğurata yönetiminde yaklaşık 2 saat süren antrenmanı spacing, 2'ye 0 pas drilleri ve statik esneme hareketleriyle start aldı. Yıldız Milli Takım İdarecisi Mehmet Döğüşgen'in de takip ettiği idman tam sahada 3'e 3, şut, çember altı koşu, topu ortaya sokma, savunma eşleşmeleri ve penetreleri durdurma çalışmalarıyla sürdü.

Antrenmanın son bölümünde şut, hücum geçişleri ve 5'e tam sahada çalışan Yıldız Milli Takım idmanı statik esneme hareketleriyle noktaladı.

Kamp kadrosunda yer alan 17 oyuncunun da katıldığı çalışma öncesi açıklamalarda bulunan Başantrenör Ömer Uğurata, kış döneminin son etabında olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bu kamptan sonra çocuklarımızın Türkiye şampiyonaları olduğu için Haziran'ın başında Avrupa Şampiyonası öncesi uzun süreli kampımızda buluşacağız. Aramıza yeni katılan ve yaz öncesi performanslarını görmek istediğimiz 4 oyuncumuz var. Ayın 12'sinde ise Fransa'ya gideceğiz. Bellegarde'da Fransa, Sırbistan ve Yunanistan gibi Avrupa basketbolunda ekol olmuş üç takımla sert müsabakalara çıkacağız.

Bizim için önemli bir hazırlık turnuvası olacak. Turnuva öncesindeki 4 gün içinde 6-7 tane antrenman yapma şansımız var. Zaten sene başından beri bizimle birlikte olan arkadaşlarımızın oyun felsefemizi ve savunma düzenlerini iyi bildiklerinin farkındayız. Yeni gelen arkadaşlarımızı da adapte edip onlardan verim alarak bu sistemin içinde neler yapabileceklerini görmek istiyoruz.

Bu antrenmanlar, diğer kamplar ve Türk Telekom Turnuvası'nda yaptığımız çalışmaların bir tekrarı olacak. Daha fazla detay eklemeden, silahlarımızdan birçoğunu yaz dönemine saklayarak iyi bir hazırlık dönemi geçirmek istiyoruz."

Anadolu şampiyonasına katıldıkları için kamp kadrosuna dahil edemedikleri oyuncular dışında eksiklerinin bulunmadığı ifade eden Uğurata, Altyapı Erkek Milli Takım antrenörlerinin Anadolu ve Türkiye Şampiyonaları'nı yakından gözlemleyeceklerini anlatırken, şunları söyledi:

"Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'na bizzat kendim gideceğim. Gençler Türkiye Şampiyonası'nı da Genç Milli Takım Başantrenörümüz Erhan Toker ile birlikte takip edeceğim. Yıldız B Milli Takım yardımcı antrenörlerimizden Tufan Sabah, Çanakkale'de yapılacak Yıldızlar Anadolu Şampiyonası'nı seyredecek. Küçükler Anadolu ve Türkiye Şampiyonaları'nı da 1998 doğumlu oyunculardan sorumlu Yıldız B Milli Takım antrenörümüz Onur Çetin takip edecek. Kısacası tüm Anadolu ve Türkiye Şampiyonaları'nı bütün takımları seyredebilecek şekilde 3 günden az olmamak üzere takip ediyoruz."

Yıldız Milli Takımın idari, teknik ve oyuncu kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

İdari ve Teknik Kadro

Mehmet Döğüşgen İdareci TBF

Ömer Uğurata Antrenör TBF

Faruk Rasna Yard. Antrenör FMV Işık

Hasan Serbest Yard. Antrenör Galatasaray Medical Park

Ozan Havuzlu Yard. Antrenör Yeşilyurt

Hüseyin Ali Er Masör Beşiktaş

Oyuncu Kadrosu

Oğulcan Baykan Anadolu Efes

Okben Ulubay Anadolu Efes

Yiğit Ene Bayrampaşa Sancak

Ege Nurülke Bornova Belediye

Ömer Alp Aksu Bornova Belediye

Cevahir Sönmez Darüşşafaka

Ediz Oktay Darüşşafaka

Mehmet F. Alemdaroğlu Fenerbahçe Ülker

Berk İ. Uğurlu Fenerbahçe Ülker

Ayberk Olmaz Fenerbahçe Ülker

Ege Arar Galatasaray Medical Park

Oğuzhan Çakmak İstanbul DSİ

Batuhan Dikmen Maliye Milli Piyango

Akif Egemen Güven Pınar Karşıyaka

Mert Çevik Tofaş

Kadir Bayram Tofaş

Cumali Dizidar Türk Telekom.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor