Yıldıray Baştürk futbolu bıraktı

Almanya´da yaşayan Yıldıray Baştürk, futbolu bıraktığını açıkladı. Yıldıray gelecekte antrenörlük yapmak istediğini belirtip, "İlk etapta alt yapıda genç futbolcularla çalışmak, onlara futbol öğretmek istiyorum" dedi.Alman Bundesliga´da yıllarca başarılı

Yıldıray Baştürk futbolu bıraktı

Almanya´da yaşayan Yıldıray Baştürk, futbolu bıraktığını açıkladı. Yıldıray gelecekte antrenörlük yapmak istediğini belirtip, "İlk etapta alt yapıda genç futbolcularla çalışmak, onlara futbol öğretmek istiyorum" dedi.

Alman Bundesliga´da yıllarca başarılı bir futbol ortaya koyan Yıldıray Baştürk, futbolu bıraktığını açıkladı. 32 yaşındaki milli futbolcu Alman televizyonu ZDF’e konuşarak, "Henüz resmi bir açıklamada bulunmadım. fakat geçen yıl futbolla ilgili hiç bir şey yapmadım. Aralık ayında 33 yaşına gireceğim. Bu yaşta bir futbolcunun futbolu bırakmak için en iyi yaş olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yıldıray, futbolu yıllarca hep üst düzeyde 1. ligde oynadığını vurgularken, bu seviyede de bırakmak için 2. lig´den gelen tekliflere hiç sıcak bakmadığını dile getirdi.

Son olarak İngiltere Premiere Lig´de Blackburn Rovers forması giyen Yıldıray, Temmuz 2010'da sözleşmesinin sona ermesinden sonra sakatlığı nedeniyle hiçbir takımla anlaşamadı. Milli futbolcu 14 yıllık profesyonel kariyerinde Alman Ligi'nde Bochum, Bayer Leverkusen, Hertha Berlin, Stuttgart formalarını terletti. Bundesliga´da 249 maça çıkan Yıldıray, 32 de gol attı.

Yıldıray Baştürk, 2002 yılında Bayer Leverkusen'in Real Madrid ile oynadığı Şampiyonlar Ligi final maçında forma giydi ve Devler Ligi finali oynayan ilk Türk futbolcu oldu.

Türk Milli Takımı'nın formasını 31 maçta terleten ve 2 gol atan Yıldıray, Türkiye'nin üçüncü olduğu 2002 Dünya Kupası ve 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası kadrolarında da yer aldı.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor