Yepyeni Trabzon!

 Antalya kampının ilk günlerinden itibaren takımına pas ağırlıklı çalışmalar yaptıran tecrübeli teknik adam, yeni sistemini takımına adapte etmeye çalışıyor. Usta hoca, özellikle orta alan oyuncularıyla yaptığı toplantılarda, pas yüzdesinin artırılmasını

Yepyeni Trabzon!

 Antalya kampının ilk günlerinden itibaren takımına pas ağırlıklı çalışmalar yaptıran tecrübeli teknik adam, yeni sistemini takımına adapte etmeye çalışıyor. Usta hoca, özellikle orta alan oyuncularıyla yaptığı toplantılarda, pas yüzdesinin artırılmasını istedi. Süper Lig'de ilk yarıda bu anlamda fark yaratan bir takım olmadığını ve bu nedenle her hafta sürpriz sonuçlar alındığına dikkat çeken Güneş, "Barcelona örneği gün gibi ortada. Onlarda dünyaca ünlü yıldızlar var, ama karşılaştıkları rakipler de bizim seviyemizde takımlar. Futbolun en basit kuralı pas yapmaktır. Biz de bu yönümüzü geliştirmeliyiz. Bunu yaparsak, oyunu rakipler değil biz yönlendiririz" dedi.

PAS İSABET ORANIMIZ YÜZDE 80'E ÇIKARSA YARIŞA GİRERİZ
Lider Galatasaray'ın ilk yarıda yüzde 77'lik pas yüzdesine ulaştığına dikkat çeken teknik direktör Şenol Güneş, "82 puan aldığımız sezon pas yüzdemiz yüzde 79'du. Bu rakamı yine o seviyelere çekmeliyiz. Süper Lig için yüzde 80'lik bir oran yakalarsak farkımızı ortaya koyar ve yarışa gireriz" açıklamasında bulundu. Güneş'in Antalya'da yapılan antrenmanlar sırasında da öğrencilerini sık sık pas organizasyonları yapmaları konusunda uyarması dikkat çekti. Savunmadan, hücuma kadar kısa mesafelerde bol pas çalışması yaptıran usta hocanın, çift kale maçlarda da bu isteğini tekrarladığı gözlendi. Güneş, yeni sistemin ilk denemesini 7 Ocak'taki Werder Bremen maçında yapacak.

GÜNEŞ: ARTIK TEMPO ARTIRMA ZAMANI
Antalya'ya eşleriyle birlikte gelen oyuncularını fazla sıkmayan Şenol Güneş, artık tempolu çalışmalara başlayacaklarını belirtip, "Tempomuzu artıracağız ve 7 Ocak'taki ilk hazırlık maçımıza kadar günde çift idmanla hazırlıkları sürdüreceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler