Yeni TFF'nin şike takımı projesi

Buna göre eski ve saygın futbolcuların da aralarında bulunduğu bir bilirkişi komitesi oluşturulacak.Buna göre eski ve saygın futbolcuların da aralarında bulunduğu bir bilirkişi komitesi oluşturulacak ve “şike-teşvik” şüphesi olan maçlar izletilecek. İddia

Yeni TFF'nin şike takımı projesi

Buna göre eski ve saygın futbolcuların da aralarında bulunduğu bir bilirkişi komitesi oluşturulacak.

Buna göre eski ve saygın futbolcuların da aralarında bulunduğu bir bilirkişi komitesi oluşturulacak ve “şike-teşvik” şüphesi olan maçlar izletilecek. İddiaların saha içine yansıyıp yansımadığı araştırılacak.

Spor Toto Süper Lig'in 'mağdur sezonu'nun daha önce düşen 3 takımın lige geri alınmasıyla ve Ankaraspor'un dönmesiyle 22 takıma çıkarılması dışında yeni TFF'nin bir projesi daha var. Henüz düğmesine basılmasa da hayata geçirilmesi planlanan projeyle şike sürecine damgasını vuran şüpheli maçların bir komite tarafından izlenmesi planlanıyor.

UEFA onay verirse

Eski ve güvenilir futbolcu ile spor adamlarının da aralarında bulunacağı kişilerden oluşturulması planlanan komite, hakkında şike ve teşvik iddiası olan maçları izleyecek. Söz konusu iddiaların sahanın içine yansıyıp yansımadığı tespit edilip, bir rapor hazırlanacak ve TFF'ye sunulacak.

Komite uygun görüldüğü takdirde UEFA'nın da zaman zaman bu tür maçları izlemek üzere eski futbolculardan oluşturduğu benzeri bir komite ile bir araya gelecek. Eğer TFF yönetimi, bu sistemin uygulanmasına karar verirse, fikrin hayata geçirilip geçirilmemesi konusunda UEFA'ya danışacak. Verilen cevaba göre harekete geçilecek. Böylece bu sistemle şikenin veya teşvikin sahaya yansıtılmadığı tespit edilirse UEFA'ya 'suçlu değiliz' savunması yapılabilecek. Komitede kimlerin yer alacağı konusunda ise henüz bir çalışma yapılmadı.

Kocaman da istiyordu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman eski futbolculardan bir komite oluşturulup iddianamede yer alan 13 şüpheli maçın izletilmesi gerektiğini sık sık dile getirmişti. Daha önce BUGÜN'e konuşan CAS hakemi Kısmet Erkiner de “Mahkeme isterse bir bilirkişi kurulu kurup maçları bu kurula izletebilir, isterse kendisi de izleyebilir demişti. Erkiner Fenerbahçe'nin istemesi durumunda CAS'ın da bu maçları izleyebileceğini belirtmişti. Öte yandan Şike davasını yürüten mahkeme de maçları izlemeye karar vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler