Yener: 'Özgüvenimiz arttı'

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Sivasspor ve Manisaspor deplasmanlarını galibiyet ile kapamanın takımdaki özgüveni artırdığını, futbolcular üzerindeki baskıyı ise azalttığını söyledi. Yener, "Geçen hafta Trabzonspor ve Kayserispor kulübü arasında

Yener: 'Özgüvenimiz arttı'

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Sivasspor ve Manisaspor deplasmanlarını galibiyet ile kapamanın takımdaki özgüveni artırdığını, futbolcular üzerindeki baskıyı ise azalttığını söyledi. Yener, "Geçen hafta Trabzonspor ve Kayserispor kulübü arasında yaşanan olayların bu hafta iki takım arasında oynanacak olan karşılaşmaya yansıyacağını sanmıyorum" dedi.

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Takımın durumunu değerlendiren Yener, şampiyonluk yarışı hakkında konuşurken, geçen hafta Trabzonspor ile Kayserispor kulübü arasında yaşanan gerginliğin bu hafta iki takım arasında oynanacak olan maça yansımaması için de zeytin dalı uzattı.

"SİVASSPOR VE MANİSASPOR MAÇLARINI KAZANMAMIZ TAKIMDAKİ ÖZGÜVENİ ARTIRDI"

Ligin ikinci yarısında beklemedikleri puan kayıpları yaşadıklarını belirten Hasan Yener, "İkinci yarının başında beklemediğimiz puan kayıpları oldu. Ama biz futbolcularımızın kalitesini biliyoruz. İlk yarıda 42 puan toplayan yine bu futbolcu kadrosu o bakımdan ilerleyen haftalarda bu başarımızın geleceğinin beklentisi içindeydik. Sivasspor ve Manisaspor deplasmanlarını 3'er puan ile kapatmamız takımdaki özgüveni artırdı. Futbolcular üzerindeki baskıyı azalttı. Bundan sonraki haftalarda daha da başarılı

olacağımıza inanıyorum. Kayserispor maçını da kazanmamız halinde ilk yarıda topladığımız 11 puanı toplamış oluyoruz. İlk yarı ile kıyasladığımızda bir kaybımızı olmadığını istatistiksel olarak ortaya koymuş oluruz" dedi.

"ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA BURSASPOR DA VAR"

Şampiyonluk yarışının Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında geçeceği şeklinde yapılan yorumlara ise Yener, "Bursaspor'un iyi bir kadrosu var. Özellikle devre arasında yaptığı transferlerle son derece iyi bir ekip oldu. Zaman zaman istemedikleri sonuçları onlarda alacaklar ama ben Bursaspor'un da bu yarışın içinde olacağını umuyorum. Fenerbahçe'nin ikinci yarıda iyi bir bir performansı var ama bu hep böyle devam eder mi bunu önümüzdeki haftalarda hep birlikte göreceğiz" şeklinde cevap verdi.

Sakat oyuncular hakkında da bilgi veren Yener, "Pawel Brozek'in Manisaspor maçında ayak bileğine aldığı şiddetli bir darbe var. Tedavisi sürüyor ve yapılacak olan kontrollerden sonra durumu netlik kazanacak. Egemen ve Engin'in ise Kayserispor maçında oynamaları zor ihtimal" diye konuştu.

"Trabzonspor şampiyonluğa giden bir takım ama bir türlü şehir o heyecanı tam olarak katılmış değil?" şeklinde yöneltilen bir soruya ise Yener şöyle yanıt verdi:

"İkinci yarının başındaki puan kayıpları biraz bizde olumsuz bir hava estirdi. Deplasmanda aldığımız son iki galibiyet ise şehirde olumlu bir havanın yaşanmasına neden oldu. Bu hafta oynayacağımız Kayserispor maçında Hüseyin Avni Aker'in tıklım tıklım dolacağına inanıyorum. Seyircimizin coşkusu, rakip takıma baskı bizim takımı ise motive edecek. Trabzonspor taraftarı takımına olumlu katkı yapacaktır."

"SAHA DIŞINDA BİZİM İŞİMİZ YOK. BİZİM İŞİMİZ HEP SAHA İÇİNDE OLACAK"

"Beşiktaş-Fenerbahçe maçının devre arasında bir takım olaylar yaşandı. Bir takım söylemler ve hakemler üzerinde yapılan baskılar şampiyonluk yarışını nasıl etkiler?" şeklindeki bir soruya ise Yener, "Bizim saha dışı ile pek bir işimiz yok. Biz her işimizi sahada göreceğiz. Futbolcu arkadaşlar sahada gereken mücadeleyi verecekler. Teknik kadro onları en işi şekilde maçlara hazırlayacak. Onları bizim dışımızdaki olaylar biz onlarla ilgilenmiyoruz" diye cevap verdi.

"Trabzonspor ile Kayserispor arasında yaşanan gerginlik bu hafta oynanacak olan maça yansır mı?" sorusuna ise Yener şu cevabı verdi:

"Bizim futbolumuzdaki en büyük unsun fair-play ölçüleri içersinde mücadele etmek.Trabzonspor bugüne kadar oynadığı maçlarda hep futbolu pozitif yönde oynayarak bugünlere geldi. Bundan sonra bu böyle olur. Geçen hafta iki kulüp arasında yaşananlar olayların bu haftaya yansıyacağını sanmıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor