Yener Engin için ne söyledi?

Spor Toto Süper Lig'de dün sahasında Eskişehirspor ile golsüz berabere kalarak 2 puan yitirmesine karşın liderliğini sürdüren Trabzonspor'un kulüp asbaşkan vekili Hasan Yener, rakipleri karşısındaki puan kaybına takılıp kalmayacaklarını söyledi.    Yener,

Yener Engin için ne söyledi?

Spor Toto Süper Lig'de dün sahasında Eskişehirspor ile golsüz berabere kalarak 2 puan yitirmesine karşın liderliğini sürdüren Trabzonspor'un kulüp asbaşkan vekili Hasan Yener, rakipleri karşısındaki puan kaybına takılıp kalmayacaklarını söyledi.
    

Yener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin uzun bir maraton olduğunu belirterek, ''Maçları içerde ve dışarda oynamamız fark etmiyor. Ligde her maç zor. O bakımdan bu tarz puan kayıpları her zaman yaşanabilir. Diğer takımlar da böyle puan kayıpları yaşıyorlar ve yaşanmaya devam edecektir. Eskişehirspor maçındaki puan kaybına takılıp kalmayacağız. Önümüzde Gaziantepspor maçı var. Bu maçı kazanarak puan kaybımızı telafi etmek istiyoruz'' dedi.

Lider durumda olmalarının rakip takımlarının motivasyonu arttırdığını ifade eden Yener, ''Özellikle liderle oynanan maçlar vitrin maçlarıdır. Rakip takım futbolcuları kendilerini göstermek istiyorlar. Vitrine çıkmaları bu tarz maçlarda daha kolay oluyor. Futbolcular daha artı motivasyonlar gösteriyorlar. Onun için bizimle oynayan rakip takımların motivasyonunun çok üst düzeyde olması doğal. Lidere karşı oynayan futbolcuların daha gayretli olmasını doğal karşılıyorum'' diye konuştu.
   

  Eskişehirspor maçındaki tartışmalı penaltı kararlarına ilişkin olarak ise Yener, ''Hakemlerle ilgili çok spekülasyon yapılmasına taraftar değilim. Onlar da zaman zaman hata yapabileceklerdir. Hakemin iyi niyetli olduğuna inanıyorum. Ama formda olmayan hakemlerin maç içerisinde futbolcular gibi hata yapma ihtimalleri var'' ifadelerini kullandı.
    
     -ENGİN'İN DAVRANIŞI-
    
     Yener, Eskişehirspor maçının uzatma dakikalarında oyundan çıkarken sinirli davranışlar gösteren Engin Baytar'ın, teknik direktör Şenol Güneş'i veya herhangi bir kimseyi hedef alan bir davranışı olmadığını söyledi

Bu futbolcunun maç hırsıyla, sonucun vermiş olduğu gerginlikle davranışlarda bulunduğunu ifade eden Yener, şöyle konuştu:
    

''Futbolcunun böyle bir ortamda en yorgun olduğu ve adrenalinin yüksek olduğu andaki bu tarz davranışlarını hoşgörüyle karşılamak lazım. Yine de futbolcuyla ilgili kesin kararı Şenol hoca verecektir. Gerekli birşey varsa yapılacaktır. Bu konuda yer alan yazılar ve yorumları Trabzonspor'un başarısızlığının beklentisi olan yazı ve yorumlar olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor kendi sorunlarını kendisi çözer. Bunun için kimsenin telkin ve yardımına ihtiyaç yoktur.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor