Yener: Emenike bizim işimiz değil

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Emenike olayının Karabükspor yönetimi ve teknik heyetini ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi. Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında şampiyonluk yarışı tüm heyecanı ile sürerken, Fenerbahçe ile anlaştığı iddia ed

Yener: Emenike bizim işimiz değil

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Emenike olayının Karabükspor yönetimi ve teknik heyetini ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi.

 

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında şampiyonluk yarışı tüm heyecanı ile sürerken, Fenerbahçe ile anlaştığı iddia edilen Emenike'nin sağlık sorunlarını öne sürerek Karabükspor-Fenerbahçe maçında forma giymemesi tartışmalarının içine çekilmek istenen Trabzonspor yönetimi oyuncu konusunda tartışmaların uzağında kalarak şık bir duruş sergiledi.

 

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Emenike olayının Karabükspor yönetimi ve teknik heyetini ilgilendiren bir konu olduğunu belirterek, "Trabzonspor olarak Emenike'nin oynayıp veya oynamaması ile ilgili olarak fazla bir düşüncemiz ve yorumumuz yok.

 

İstanbul takımları Anadolu takımlarıyla oynarken bu takımın gözde oyuncularına transfer teklifi yapacağı veya onu kadrosuna katmak istediği şeklinde sürekli medya da bu tip haberleri okumuşuzdur. Bu sezon bu düşünceler bizim içinde söylendi. Selçuk'un, Egemen'in ve Ceyhun'un başka takımlara transfer olacağı hep yer aldı. Futbolcular sözleşmesi bittiğinde istedikleri kulüplerle görüşebilirler bu doğrudur. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan oyuncuların gerek kendileri gerek menajerleri bir başka kulüp ile transfer görüşmesi yapabilir.

 

6 ay süre içersinde bu geçerli. Ancak kulübü ile sözleşmesi devem eden bir futbolcuyla bir başka kulübün görüşmesi son derece yanlış bir davranıştır. FIFA bunu futbolcuyu ayartmak olarak yorumlar ve kulüpleri suçlu bulur. Hatta kulüpler bundan ceza da alabilirler" dedi.

 

"Günahların Takımı Fenerbahçe" pankartı ile ilgili olarak ise Yener, "Fenerbahçe Stadyumu'nda asılan pankartların yanında bu pankart hiç kalır. Şükrü Saracoğlu'nda asılan pankartlarda Trabzon'daki insanların Bizans kökenli olduğu vurgulanmak istendi. Nedense bu pankartlarla ilgili olarak federasyon yetkilileri herhangi bir rapor yazmadı. Fenerbahçe kulübü her hangi bir ceza almadı. Trabzonspor-Gaziantepspor maçında asılan bu pankartın bana göre sadece hicvedici veya bugüne kadar yapılan yanlışlıkları dile getirici masum bir pankart olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

Yener, "Emniyet birimleri pankartın asılmasıyla ilgili olarak hiçbir sakınca görmedi. Federasyon Temsilcileri pankartın indirilmesi için maç boyunca emniyet yetkililerine her hangi bir başvurusu olmadı. Bu konu ile ilgili Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün yazısı var elimizde, Tahkim Kuruluna başvurduk ve duruşmalı savunma yapacağız ve belgelerin hepsini tahkim kuruluna göstereceğiz" diye konuştu.

 

Genel Sekreter Hasan Yener, "Trabzonspor Kulübü olarak hakemlerimizin başarılarından hep gurur duyduk. Türk futbolu hakemlik anlamında Avrupa'da iyi temsil ediliyor diye düşünüyorum. Ama bazen yapılan uygulamalardan üzülüyoruz. 2. hafta önce Eskişehir'de oynadığımız maçta Burak'ın, Volkan ile girdiği ikili mücadele de attığı golü hakem Bülent Yıldırım iptal etti.

 

Karabükspor-Fenerbahçe maçında Selçuk'un, Angelov'a yaptığı pozisyonda bariz çekmeyi faul olarak bile yorumlamadı. Aynı pozisyonun bir benzerinde Stoch'un daha hafif hareketini sarı kart ve faul olarak yorumladı. 16 dakikada Fenerbahçe'nin 10 kişi kalması, maçın sonucunu çok farklı etkileyecekti. Biz karşı olduğumuz çifte standarttır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler