Yener" Başkan Şener yeniden aday olsun"

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yenerden gündemi sarsacak açıklamalarGenel Sekreter Hasan Yener kongre gündemini hareketlendirecek açıklamalar yaptı. Yener “ Trabzonspor'un Ziraat Türkiye kupasını alacağını belirterek"  Bu  maçı kazanarak Ziraat Türkiye

Yener" Başkan Şener yeniden aday olsun"

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yenerden gündemi sarsacak açıklamalar

Genel Sekreter Hasan Yener kongre gündemini hareketlendirecek açıklamalar yaptı. Yener “ Trabzonspor'un Ziraat Türkiye kupasını alacağını belirterek"  Bu  maçı kazanarak Ziraat Türkiye  kupasını  9. kez  müzemize götürmek istiyoruz. Umuyorum futbolcu arkadaşlarda sahada en iyi mücadeleyi verip  Ankara 19 mayıs stadından kupayı Trabzon’a taşıyacaklardır. Takımımıza başarılar diliyorum.

YAPACAKLARINDAN ÇOK ŞENER'İ KÖTÜLÜYORLAR

Yener kongre sürecinde Sadri Şener'e büyük haksızlık yapıldığınıda sözlerine ekleyerek " Asıl söylemek istediklerimin başında yaşanan kongre süreci var. Maalesef kongre sürecinde Başkan adayları başkanlık yarışından öte Trabzonspor’u Sadri Şener’i ve yönetimi kötüleme yarışına girdiler.

Bugüne kadar hiçbir kongre sürecinde görmediğimiz bir tablo oluştu. Trabzonspor’un Camiasına taraftarlarını bu karamsarlığa sürüklemek kimsenin hakkı değildir.

ELEŞTİRDİKLERİ DÖNEM GURUR TABLOSU

Geçmişe dönüp baktığımızda 5,5 yıl boyunca sportif başarılarına bir bakalım 2010-2011 yılında henüz kupasını müzemize koymadığımız Türkiye Ligi şampiyonluğu var. Arkasından Trabzonspor tarihinde ilk kez şampiyonlar ligi oynadı ve ilk kez oynadığı şampiyonlar liginde de Avrupa ligine katılma hakkı elde etti.

Bunun dışında Trabzonspor bu 5 yıllık süreçte Ziraat Türkiye Kupasını kazandı. Yine bu süreçte Süper Kupayı kazandı. Takım hep Avrupa’da oldu ve Avrupa’da başarıları oldu. Ama maalesef öyle bir tablo yaratıldı ki Trabzonspor sportif olarak başarısız gösterilmeye çalışılıyor.

Bugün alt yapıyı eleştiriyoruz fakat görüyoruz ki U15 takımı şampiyon oldu. Trabzonspor Türkiye’de ilk defa Futbol Akademisini kuran kulüp. Sadece Futbol eğitimi değil bunun yanında Milli eğitimin öngördüğü müfredatı hocalarla, dershanelerle birlikte veriyoruz.  Bugün tahmin etmiyorum ki başkan adaylarımızın hiçbiri Trabzonspor altyapısına girip Trabzonspor’da yapılanları görsünler. Ama eleştirmek her halde en kolayı.

Artı Trabzonspor tarihinde 5,5 yılşda yapılan başarıları şöyle bir özetlersek yine bugün herkesin iftihar ettiği 1461 Trabzon var. Herkesin dile getirdiği Tolunay hocamızın da dediği gibi bu sene 4 oyuncuyu daha öncede 3 oyuncu A takıma kattık 7 oyuncu. Belki başka oyuncular da olacak. Bugün bütün Trabzonsporluların iftihar ettiği bir Trabzonspor var. 1461 Trabzon’u kuran yaşatan, bugünlere getiren Sadri Şener ve yönetimidir.  Yine bu süreç içerisinde Trabzonspor’un 46 yıllık tarihinde  kalıcı gelir getiren iki büyük proje vardır. Birincisi İstanbul Kartal’daki projedir. Bu Sayın Faruk Özak’ın başkanlığı döneminde yapılmıştır. Bu proje Trabzonspor’a çok büyük maddi getiri sağlamıştır ve bu getirisi devam etmektedir.

İkincisi de yine bu dönemde yaptığımız Hidro Elektrik Santrali (HES) projesidir. Bu proje Sadri Şener döneminde yapılmıştır. Eleştirdekleri Sn Sadri Şener kulübüe en zor gününde 8 milyon doları bir çırpıda bağışlayan insandır. Sn Şener bu kulübü borsa illetinden kurtararak 30 yılda 300 milyon dolar ödemesini engelleyen isimdir. Övgüler alması gereken ismi eliştiriyorlar.HES projesi çok önemlidir. Trabzonspor’a önümüzdeki dönemde yıllık 10 Milyon Dolarlık bir gelir sağlayacaktır. Bu projenin gerçekleşmesinde Faruk Özak’ın emekleri de çok büyüktür.

Fakat biz ne yapıyoruz? Faruk Özak’ı Sadri Şener’i yerden yere vuruyoruz.  Arkadaşlar önce bir şeyle üretelim, ondan sonra eleştirelim doğrudur. Ama önce üretelim. Maalesef bir başkan adayı çıkıp Sadri Şener’e hakkımı helal etmem dedi. Hangi Sadri Şener’e? Trabzonspor’a en zor zamanında, kendisinin de ekonomik yönden zor bir dönem geçirdiği zamanlarda 8 Milyon doları hibe eden Sadri Şener’e mi? Trabzonspor tarihinde en uzun dönem başkanlık yapan ve kulüp tarihinde bu kadar başarıları olan Sadri şener’e mi hakkını helal etmiyor.  Kendisinin Trabzonspor’a bu güne kadar ne katkısı olmuş. Bazı şeyleri söylerken insan biraz düşünür. Yukarda Allah var.  

Ama yazık yani Trabzonspor’u bu kadar eleştirmek, insanları bu kadar eleştirmek doğru mu. Bilmiyorum ama Trabzonspor camiası bunları çok hoş karşılamayacaktır.

Bildiğiniz gibi Sayın Sadri Şener’e çok büyük baskı var, tekrar geri dönmesi konusunda. Kendisi hatta zaman zaman telefonlarını kapatmak zorunda kalıyor. Camia tekrar Sadri Şener’in aday olmasını ve göreve geri dönmesini istiyor. Yeni bir liste yapıp bu seçimlere katılmasını istiyor. Tabi bu kararı verecek olan Sayın Sadri Şener’dir. Ama bende bir Trabzonspor taraftarı olarak yönetici olarak demiyorum bunu. Bir Trabzonspor taraftarı olarak bugüne kadar yaptığı hizmetleri de göz önünde bulundurarak. Sayın Sadri Şener’in göreve devam etmesini isterim.

Mutlaka Trabzonspor’un başarısı hepimizin gururu olur. Trabzonspor’u bu şekilde yermek battı, gitti bunları söylemek yanlış. Herkes yapacağı projeleri söylesin. Az önce örneğini verdim Trabzonspor tarihindeki 2 büyük projeyi. Şimdi bugüne kadar başkan adaylarının bir çok konuşmaları oldu. Size yansıyan, hafızanız da kalan Trabzonspor’a kaynak sağlayacak bir tek proje duydunuz mu? Yok.

Trabzonspor şu geçen yönetim döneminde Avni Aker stadına stadı modernize etme adına 7 Trilyona yakın masraf etti ve stad bugün U20 Dünya kupasına milli takımımıza ev sahipliği yapacak. UEFA temsilcileri gerçekten bukadar güzel bir stad diye bize teşekkür ediyorlar. Bunları yapan yönetimimiz, bunları yapan Sayın Sadri Şener ama eleştirmekten geri kalmıyoruz.

Şike sürecini yaşadık Trabzonspor tarihinde birçok kulübün alnına şike lekesi sürülmesine rağmen, Trabzonspor bu süreçten tertemiz çıkmıştır. Bunları yapan yine Sadri Şener ve yönetimidir. Ne olur biraz insaflı olalım. Eleştirmeyelim katkı yapalım Trabzonspor’a katkıları olan, hizmet edenleri de yüceltelim.

Daha önce siyasi partilerin liderlerinden birinin dediği gibi 2 anahtar vaat etmekle, takımı şampiyon yapacağız, şöyle yapacağız, böyle yapacağız demekle başkan adayı olunmaz. Ben bunu başkan adayı arkadaşlara hatırlatmak istiyorum. Önemli olan Trabzonspor’da birliktir, bütünlüktür, bir arada en iyi şekilde bu kongreye gitmektir.

Tekrar ediyorum bu günkü ortama bakıldığında Sn Sadri Şener yeniden liste yapıp aday olmalıdır" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor