Yattara Başbakan'la görüştü!

Fotomaç’ın haberinde göre Türk vatandaşı olan İbrahim Üçüncü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan telefon görüşmesi gerçekleştirdi.İşte o haber;Trabzonsporlu İbrahima Yattara, cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıl dönümünde Türk vatandaşı oldu. 2003 yılında bordomavi

Yattara Başbakan'la görüştü!

Fotomaç’ın haberinde göre Türk vatandaşı olan İbrahim Üçüncü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İşte o haber;

Trabzonsporlu İbrahima Yattara, cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıl dönümünde Türk vatandaşı oldu. 2003 yılında bordomavili takıma transfer olan ve bu süreçte gerek konuşmasıyla, gerekse yaşam biçimiyle tam bir 'Türk' gibi davranan Yattara'nın sorununa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çare oldu. 2008'de Türkiye'deki 5. yılını doldurduktan sonra vatandaşlık başvurusu yapan ve hâlâ bekleyişte olan Gineli futbolcunun durumunu öğrenen Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'ya dün "Yattara'nın Türk olması için gerekli işlemleri başlatalım" talimatını verdi.

 

Jet hızıyla karar alındı

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri nedeniyle dün Ankara'da bulunan Başbakan Erdoğan, Yattara'nın iki yıl önce yaptığı vatandaşlık başvurusunun sonuçlanmadığını öğrenince devreye girdi. Başbakan, 18 Eylül 2008'de Trabzon Valiliği'nde yapılan ve "Gine ile çifte vatandaşlık anlaşması yok" denilerek geri çevrilen vatandaşlık başvurusunun tekrar işleme konması emrini verince jet hızıyla karar alındı. Türk vatandaşlığına geçen İbrahima Yattara'ya, İbrahim Üçüncü ismi verildi. Yattara'nın başvuru süresinin 5 yılı doldurmaması nedeniyle ligde Türk statüsünde oynayamayacağı belirtildi.

ŞÜKÜRLER OLSUN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından duygularını FOTOMAÇ'a anlatan "Sürmeneli İbo" lakaplı Yattara, "Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığımız bir günde böyle güzel bir haber almak beni çok mutlu etti. İlk kez böylesine büyük bir insanla konuştum. Heyecandan ne söyleyeceğimi bilemedim. Mutluluktan ve sevinçten çığlık atasım var" diye konuştu.

ARTIK KANIM KIRMIZI-BEYAZ AKAR!

Erdoğan'a binlerce kez teşekkür ettiğini tekrarlayan yıldız futbolcu, "Kendimi uzun süredir Türk gibi hissediyorum. Sokakta vatandaşla iç içeyim, camide namazımı kılıyorum, arkadaşlarıma Türkçe espriler yapıyorum. Başbakanımız bana hayatımdaki en güzel hediyeyi verdi. Şükürler olsun. Bundan sonra bileğimi kesseniz kanım kırmızı-beyaz akar" ifadesini kullandı. İbrahima Yattara, "Üçüncü" soyadını ise çok sevdiği arkadaşı Hasan Üçüncü'den aldığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler