Yargıtay Şike dava dosyasını neden geri gönderdi?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu ve kamuoyunda "şike davası" olarak anılan ve 93 sanık hakkında İstanbul 16'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen kararı inceleyen Yargıtay 5. Ceza Dairesi, dava dosyasında usul yönünden bazı eksik

Yargıtay Şike dava dosyasını neden geri gönderdi?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu ve kamuoyunda "şike davası" olarak anılan ve 93 sanık hakkında İstanbul 16'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen kararı inceleyen Yargıtay 5. Ceza Dairesi, dava dosyasında usul yönünden bazı eksikler tespit etti.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin şike dosyasının "Usul eksikliği var" diyerek geri göndermesinin nedenleri de belli oldu, dosyada 3 adet usul eksikliği olduğunu belirtildi.

İŞTE DAVA DOSYASINDAKİ O EKSİKLER

* Yargıtay, gerekçeli kararın sanık Aykut Aydın'a tebliği ile yetinildiğini, hükmün sanık avukatı Hatice Odabaşı'na tebliğ edilmediğini belirtti.

* Daire, davanın 4 Mayıs 2012 günlü duruşmasında, davaya katılma taleplerinin reddine karar verilen Kerim Turan Kerimoğlu ve Öztekin Bayrak adlı şahısların CMK'nın 260/1 maddesi uyarınca kanun yoluna başvurma hakları olduğunu hatırlatarak buna rağmen hükmün bu isimlere tebliğ edilmediğini ifade etti.

* Yargıtay ayrıca, Hazine Vekili Avukat Erdenur Baykal'ın 5 Kasım 2012 tarihli temyiz talebinden vazgeçilmesine ilişkin dilekçesinin ekinde bulunan Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği Muhakemet Genel Müdürlüğü'nün 1 Kasım 2012 tarihli olur yazısının aslı ya da onaylı sureti yerine onaysız fotokopiden ibaret suretinin dosya arasında bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan Şike Davası'nın dosyası dün İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı. Mahkemenin önümüzdeki günlerde, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin bildirdiği eksiklikleri tamamlayıp yeniden Yargıtay'a göndermesi bekleniyor.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Dosyanın 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri gönderilmesi sonrasında Yargıtay'dan çıkacak kararın süresi biraz daha uzayacak. Avukat Ferda Şar, kararı görmemekle birlikte edindiği izlenimlerden, öncelikle Yargıtay tarafından belirtilen ve gerekçeli kararın gönderilmediği tespit edilen sanığın avukatına gerekçeli kararın tebliğ edilmesi gerektiğini, ayrıca katılma talepleri reddedilen şahıslara da buna ilişkin kararın tebliğ edilmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca istenen belge de tamamlanacak. Tüm usuli eksikliklerin sona ermesiyle dosyanın mahkemece yeniden ilgili Yargıtay Ceza Dairesi'ne gönderileceğini belirten Şar, bu sürece en iyimser şekilde bakılırsa -tebligat parçalarının dönüşünün beklenmesi, temyiz süresi ve sair sebeplerle - bir aydan az olamayacağını, sonrasında ise Yargıtay Ceza Dairesi'nin, önüne gelen yeni belgelerle birlikte dosyayı inceleyeceğini dile getirdi.

KARAR NEZAMAN AÇIKLANACAK?

Yargıtay’ın Şike Davası dosyasını usulden mahkemeye iade etmesi nihai kararda 4 aylık ertelemeye neden olabilecek. Avukat Hasan Ali Ahi, Son karar Nisan 2014’e kadar sarkabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor