Yabancı sınırlamasında anlaşma tamam!

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe dışındaki Süper Lig kulüplerinin yabancı oyuncu statüsünde "6+2"de anlaştığını bildirdi. Cavcav,  yaptığı açıklamada, dün yapılan vakıf toplantısında bir araya gelen kulüp başkanlarının "Spor Kulüple

Yabancı sınırlamasında anlaşma tamam!
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe dışındaki Süper Lig kulüplerinin yabancı oyuncu statüsünde "6+2"de anlaştığını bildirdi.
 
Cavcav,  yaptığı açıklamada, dün yapılan vakıf toplantısında bir araya gelen kulüp başkanlarının "Spor Kulüpleri Kanun Tasarısı Taslağı" ile "e-bilet" uygulamasının dışında yabancı oyuncu statüsü ile yayın hakkının satın alınması konularını ele aldığını hatırlattı.
 
Toplantıda, 17 kulübün yabancı oyuncu statüsünde "6+2" uygulamısında anlaşmaya vardığını bildiren Cavcav, "Ben 6+4'ü savundum. 5+3'ü isteyen kulüplerimiz de oldu ancak yaptığımız değerlendirmelerin ardından 17 kulüp olarak 6+2'de karar aldık. Karamıza ilişkin yazı hazırlanıyor. Kulüplerimizin kararını TFF'ye yazılı olarak bildireceğiz" diye konuştu.
 
İlhan Cavcav, toplantıda temsil edilmeyen Fenerbahçe'nin "6+2"ye itiraz etmesiyle ilgili de "Böyle bir itiraz ters olur, yanlış olur. 17 kulüp anlaşıyorsa Fenerbahçe'nin de bu duruma olumlu yaklaşması gerekir, bu 17 kulübe piyon muamelesi yapmaya kimsenin hakkı yok" ifadesini kullandı.
 
Spor Kulüpleri Kanun Tasarısı Taslağı'nın madde madde görüşüldüğünü ve bu konuda çok özenli bir çalışma yapıldığını dile getiren İlhan Cavcav, e-bilet uygulaması konusunda imza yetkisinin ise Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) verildiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler