Yabancı oyuncular Trabzon'un bu yönünü çok sevdi

"Organik beslenme" konulu proje kapsamında Trabzon'a gelen 35 yabancı öğrenci ile öğretmen, Türk öğrenciler ve velilerle Karadeniz'e özgü yöresel yemekler yaptı.Erdoğdu Anadolu Lisesinin, Karadeniz mutfağının tanıtımı ve öğrencilerin kaynaşması amacıyla g

Yabancı oyuncular Trabzon'un bu yönünü çok sevdi

"Organik beslenme" konulu proje kapsamında Trabzon'a gelen 35 yabancı öğrenci ile öğretmen, Türk öğrenciler ve velilerle Karadeniz'e özgü yöresel yemekler yaptı.

Erdoğdu Anadolu Lisesinin, Karadeniz mutfağının tanıtımı ve öğrencilerin kaynaşması amacıyla gerçekleştirdiği proje çerçevesinde Almanya, İtalya ve Finlandiya'dan  gelen öğrenci, öğretmenler, okulun bahçesinde, Türk öğrenci ve velilerle yöresel yemeklerin yapıldığı, sergilendiği stantlar kuruldu.

Türk öğrenciler ve velilerinin tereyağı, ayran, gözleme, kuymak, lahana sarması, mısır ekmeği gibi yöreye özgü çok sayıda yiyeceğin nasıl yapıldığı anlattığı stantlarda, bu yiyecekler davetlilere ikram edildi.

Türk öğrencilerin Karadeniz yöresine ait halk oyunları gösterisinin ardından stantları gezen konuk öğrenciler, yöresel yemeklerden tadıp, nasıl yapıldıkları konusunda bilgi aldı.

Karadeniz mutfağını beğendikleri gözlenen konuk öğrencilerin, odun ateşi ile yanan sobada gözleme yapması ise dikkati çekti.

Okul Müdürü Ali Turan AA muhabirine yaptığı açıklamada, 700 öğrencisi ve 52 öğretmeni olan okullarında, İngilizce öğretmeni Zeynep Aras'ın fikriyle Karadeniz mutfağını dünyaya tanıtmak ve yabancı öğrencilerle kendi öğrencilerini kaynaştırmak için proje başlattıklarını söyledi.

Proje kapsamında 35 yabancı öğrenci ve öğretmeni Türkiye'de ağırlama fırsatı bulduklarını anlatan Turan, "Etkinliğimizle geçmişte kullandığımız araçları hem konuk öğrencilere hem kendi öğrencilerimize gösterme fırsatı bulduk. Velilerimiz yaptığı yöresel yemekleri davetlilere ikram ettik. Böylece hem okulumuzu hem Trabzon'u hem ülkemizi tanıtmayı amaçladık" dedi.

Turan, projenin faydalı olduğunu dile getirerek, "Bu etkinlik öğrencilerimize moral ve heyecan veriyor. Çocuklarımız yurt dışından öğrencilerle bir arada olma fırsatı çok bulamıyor. Bu şekilde onları kaynaştırıyoruz. Hatta yabancı öğrenciler, öğrencilerimizin evinde kalıp daha iyi kaynaşıp arkadaşlarını sürdürecekler. Her şeyden önemlisi unutulmaya yüz tutmuş organik beslenme alışkanlığımızı hem kendi öğrencilerimiz hem de konuk öğrenciler tanımış oldu" diye konuştu.

Proje kapsamında bazı öğretmen ve öğrencilerinin İtalya'ya gittiğini, Almanya ve Finlandiya'ya  da giderek bu ülkelerin organik beslenme alışkanlıklarını öğreneceklerini de söyleyen Turan, konuk öğrencilerin Sümela Manastırı ve Uzungöl gibi turistik mekanları gezip 8 Mayıs Perşembe ülkelerine döneceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor