Yabancı kuralında tüm ayrıntılar!

23. Uluslar arası Antrenör Gelişim Semineri'nde "Futbolumuz ve geleceği" konulu panelde kendi hazırladığı projeyi detaylarıyla anlatacak olan Terim, projedeki tüm ayrıntıları futbolseverlerle paylaşarak noktayı koyacak. Yeni kurallardaki en önemli detayla

Yabancı kuralında tüm ayrıntılar!

23. Uluslar arası Antrenör Gelişim Semineri'nde "Futbolumuz ve geleceği" konulu panelde kendi hazırladığı projeyi detaylarıyla anlatacak olan Terim, projedeki tüm ayrıntıları futbolseverlerle paylaşarak noktayı koyacak. Yeni kurallardaki en önemli detayları ise ortaya çıktı..

1- Takımlara yabancı hakkı tanıyan kuralda, yabancılara ödenen stopaj ücretleri katlanarak ödenecek. Ancak bu katlanan ücret 8'inci yabancı sonrası artacak. Örneğin: 8 yabancı için 400 bin TL stopaj ödeniyorsa, 9'uncu yabancı için 800 bin TL, 10'uncu yabancı içinse bu ücret 900 bin TL olacak. 

2- Gecikmiş borcu olan kulüpler kesinlikle transfer yapamayacak, yabancı hakkına sahip olamayacak. Böyle olunca birçok kulübün ortada olan mali tablolarına bakıldığında 8 yabancı üzerine çıkılmayacağı düşünülüyor. 

3- Stopajdan ve PFDK cezalarından gelen paralar bir havuzda toplanacak ve altyapı için harcanacak. 

4- Mali kriterler belirlenecek. Hüsnü Güreli ve ekibinden gelecek rapor doğrultusunda birçok takıma yabancı transfer izni verilmeyecek. Yani TFF daha denetleyici olacak. SGK'ya ve devlete vergi borcu olan kulüplere dikkat edilecek. 

5- Uyuşmazlık Çözüm Kurulu yeniden aktif hale getirilecek. Futbolcuların alacakları için mahkeme kapılarına gitmesi ve mağdur olmalarının önüne geçilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor