Volkan Şen kararı TFF'ye aykırı!

Futbol Federasyonunun, Türk futbolunda uzun süredir tartışılan ve konuşulan “eski takımına karşı oynatılamaz” şeklinde yapılan anlaşmaları transfer talimatına yaptığı ek ve değişikliklerle yasakladığı ortaya çıktı.Futbol federasyonu yetkilileri, genelde k

Volkan Şen kararı TFF'ye aykırı!

Futbol Federasyonunun, Türk futbolunda uzun süredir tartışılan ve konuşulan “eski takımına karşı oynatılamaz” şeklinde yapılan anlaşmaları transfer talimatına yaptığı ek ve değişikliklerle yasakladığı ortaya çıktı.

Futbol federasyonu yetkilileri, genelde kiralık giden futbolcular konusunda bu tür hadiselere sık sık rastlandığı için 2010 yılının 6. Ayında talimatta bununla ilgili yapılan değişikliğin “Geçici transfer” başlığı altında yapıldığını ancak bunun genel transferi de kapsadığını ifade ettiler. Futbol Federasyonunun, 9.6.2009'da yürürlülüğe giren Profesyonel futbolcular statüsü ve transfer talimatının 15 ve 23. Maddelerinde, 10.6.2010 tarihinde değişiklikler yaparak konuyla ilgili talimata yeni hükümler ilave ettiği belirtildi. TFF'nin transfer talimatının 15. Maddesinin 5. Fıkrasında yer alan “Geçici transfer sözleşmesinde sportif rekabeti ve futbolcunun katılacağı müsabakaları sınırlandıran hükümler bulunamaz” ve yine 23. Maddesinin 1. Fıkrasında da yer alan, “Hiç bir kulüp, başka herhangi bir tarafa veya üçüncü kişilere iş ve transfer ilişkisi çerçevesinde bağımsızlığını, politikasını ve takımlarının performansını etkileme imkanı tanıyacak şekilde bir sözleşmesel ilişkiye giremez” hükmü ile bu tür özel anlaşmaları yasakladığı ortaya çıktı.

Dolasıyla Trabzonsporla Bursaspor arasında Volkan Şen konusunda yazılı veya sözlü olarak böyle bir anlaşmanın olması yeşil – beyazlı kulübün ceza almasını sağlayacak.

vre2.20111024141131.jpg

vre1.20111024141119.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler