Ve Şenes Erzik'ten ilk açıklama

UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, Türk futbolunu sarsan şike skandalının fazla uzadığını, sürecin bir an önce tamamlanmasının herkesin yararına olacağını söyledi.Avrupa Şampiyonası için giden muhabirlerin Polonya seyahati sırasında sorularını cevaplandıran Ş

Ve Şenes Erzik'ten ilk açıklama

UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, Türk futbolunu sarsan şike skandalının fazla uzadığını, sürecin bir an önce tamamlanmasının herkesin yararına olacağını söyledi.

Avrupa Şampiyonası için giden muhabirlerin Polonya seyahati sırasında sorularını cevaplandıran Şenes Erzik, Türkiye’de Tahkim Kurulu’nun açıkladığı kararın UEFA’ya bildirilmesinin ardından hızlı bir karar süreci yaşanmasını beklediğini söyledi.

 

Erzik, “UEFA, baştan beri Türkiye’nin hızlı bir şekilde ceza vermesini istiyordu. Disiplin Kurulu şimdi alınan kararları inceleyecek.

UEFA Yönetim Kurulu veya bir başkasının bu kuruldaki hukukçuların işine karışması mümkün değil. Disiplin Komitesi’nin işine Platini dahil kimse karışamaz” dedi.

 

Avrupa Ligi kuralarının bu ay ortasında çekilecek olmasının sürece direkt bir etki yapmayacağını vurgulayan Erzik, UEFA’nın böyle durumlar için farklı formülleri bulunduğunu açıkladı. Erzik, “Dava illa kura öncesi bitecek diye bir durum söz konusu değil. Ayrıca mali cezalarla ilgili CAS süreci de var. Alternatif takımlarla kura çekilebilir.

Yani ‘ya şu, ya bu takım’ denir, öyle girilir kuraya. Sion örneğini hatırlayın. 36 puanı silininceye kadar kupada kaldı. Buna benzer başka örnekler de yaşandı. UEFA’da çözümler bitmez!” diye konuştu. 

 

Devamı Sayfa 2'de

 

Şenes Erzik, şikeyle ilgili ceza davasının, disiplin davasıyla ayrı yürüdüğünü ancak aynı konuyla ilgili olduğu için UEFA’nın ceza davasını da yakından takip ettiğini dile getirdi. Erzik, “Bu çerçevede savcının mütalaası da dikkate alınacaktır” ifadesini kullandı.

 

‘TOPYEKÜN CEZAYA YORUM YAPAMAM’

Mali kriterlere ilişkin üç kulübün aldığı Avrupa’dan men cezalarının, şike davasıyla ilişkilendirilmemesi gerektiğine de dikkat çeken Erzik, bu konunun tamamen mali kriterler ışığında ele alındığını, Disiplin Kurulu’nun vereceği kararı bağlamadığını ifade etti.

Erzik, UEFA’dan Türk Milli Takımı’nı da etkileyecek, topyekün Türkiye aleyhine bir kararın çıkma ihtimaline ilişkin soruya ise “Ben hem UEFA Asbaşkanı, hem Futbol Federasyonu Onursal Başkanıyım. Bu konuda yorum yapmam doğru olmaz” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler