Ve Aydınlar listesini açıkladı

Türk futbolu, 39. başkanını seçmek üzere çarşmaba günü sandığa gidecek. Futbol Federasyonu'nun, çoğunluk sağlanamazsa 30 Haziran Perşembe günü Ankara'da yapılacak olağan seçimli genel kurul toplantısında, yeni başkan ve yönetim kurulu belirlenecek.Adaylığ

Ve Aydınlar listesini açıkladı

Türk futbolu, 39. başkanını seçmek üzere çarşmaba günü sandığa gidecek. Futbol Federasyonu'nun, çoğunluk sağlanamazsa 30 Haziran Perşembe günü Ankara'da yapılacak olağan seçimli genel kurul toplantısında, yeni başkan ve yönetim kurulu belirlenecek.

Adaylığını daha önce açıklayan Mehmet Ali Aydınlar, seçime gireceği yönetim listesini de basına tanıttı.

"Aydınlar yarın yeni bir dönem başlayacak. Yönetim listemizi hazırladık. Türk sporuna, Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Mehmet Ali Aydınlar'ın yönetim listesi:

"Göksel Gümüşdağ, Lütfi Arıboğan, Önder Karaduman, Hüsnü Güreli, Erhan Kamışlı, Kemal Olgaç, Cüneyt Tanman, Servet Yardımcı, Yunus Egemenoğlu, Mehmet Akif Üstündağ, Mehmet Baykan, Ergün Tekin, Arif Koşar, Hakan Kanık..."

Mehmet Ali Aydınlar listesini açıkladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yönetim listesini kendi seçtiğini söyleyen Aydınlar, "Kulüp önerisiyle yönetime isim almadım" dedi.

YABANCI SINIRI KALKACAK DEMEDİM

Yabancı sayısının serbest bırakılması hakkında bir soruya; "Türk futboluna kalite getirecek bir yönetim olacağız. Yabancı sayısı ile ilgili benim ağzımdan çıkmayan açıklamalar yayınlandı. Ben yabancı sayısı kalkacak demedim. Kulüplerin sıkıntısına çözüm getireceğimizi söyledim. Türk futboluna faydalı bir sistem uygulayacağımızı söyledim. Serbest bırakılır demedim. Kulüplerimizin sorunlarını dinleyeceğiz ve bunlara çözüm üretmeye çalışacağız" diyerek yanıt verdi.

YUSUF NAMOĞLU VE HASAN GERÇEKER!

MHK ve Tahkim Kurulu başkanlarını açıklayan Aydınlar, "İlk olarak kurumsal gelişim projemizi hayata geçireceğiz. Merkez Hakem Kurulu'na da diğer kurumlara da sonuna kadar güvenebilirsiniz. Tarafsız davranabilecek, toplumun saygı göstereceği isimlerden kurulmuştur. Herkesin emeğinin hakkını, hak edene vereceğiz. Ne ben ne de kurumlarım sebep olmayacak. Kurumları açıkladığımızda göreceksiniz. Bazı spekülasyonlar var ama ben buradan söyleyeyim. MHK başkanı Yusuf Namoğlu, Tahkim Kurulu Başkanı Hasan Gerçeker." dedi.

HERKES KENDİ İŞİNE BAKSIN"

Spor Toto Teşkilatının bugün bazı gazetelerde çıkan ilanıyla ilgili konuşan Aydınlar, "Bize ve kurumlarımıza sonuna kadar güvenebilirsiniz. Futbol kolay bir oyun ama zorluğu burada. Doğrusunu ifade etmek gerekirse herkes kendi işini yapmalı. Herkes önündeki tabağa bakarsa daha iyi olur. Spor Toto'ya katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ama hayal kurmayacağız. Ütopik şeyler peşinde olmayacağız. Spor Toto Teşkilatı yol göstermek için böyle bir ilan vermiş; ama herkesin görüşünü alarak sporu yöneteceğiz. Onlar sadece biraz erken davranmış" dedi.

"BU KADAR SORUN OLACAĞINI DÜŞÜNEMEDİM"
Başkan adaylığını açıkladığı gün yaptığı "Başka adaylar Türk futbolunu kaosa sürükler" açıklaması ile ilgili cümlesinin yanlış yerlere çekildiğini dile getiren Aydınlar, "Ağzımdan çıkan bir cümlenin bu kadar sorun olacağını düşünmemiştim. Mehmet Atalay, Göksel Gümüşdağ ve ben adaydım. Atalay geri çekildi. Göksel Bey ile de beraber yola devam kararı aldık. Aday çıkmasının bir sakıncası yok. 'Başka aday çıkmamalı' sözüm başka yerlere çekildi. O günkü koşullarla söyledim" dedi.

Aydınlar, "İstediği kadar aday gelsin. 5 tane aday var. Daha nitelikli kadrolar kuramazsınız. Bunu gözden kaçırmamak gerekli. O yüzden bu sözüm başka taraflara çekildi. Çok fazla aday olması kaosa sebebiyet vermez. İsteyen adaylığını açıklayabilir tabi ki" ifadelerini kullandı.

KİMSEYLE PAZARLIK YAPMADIM
Mehmet Ali Aydınlar yönetim listesi ile ilgili gelen bir soru üzerine "Kimseyle liste pazarlığı yapmadım. Kendi çalışacağım arkadaşlarım. Farklı görevler ifşa etmesini beklediğim için aldım. Misyon, vizyon ve hedeflerimi çarşamba günü açıklayacağım" dedi ve "Hepinize çok teşekkür ederim. İyi günler" diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor