Vallaha 200 milyara bağlarız!

Şike soruşturmasında savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan futbolcu Mehmet Yıldız'ın Sivasspor yöneticisi Ahmet Çelebi'nin faaliyetleri ve bir arkadaşı ile yaptığı telefon görüşmesi nedeniyle gözaltına alındığı ortaya çıktı.Yeni Şafak gazetesi Me

Vallaha 200 milyara bağlarız!

Şike soruşturmasında savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan futbolcu Mehmet Yıldız'ın Sivasspor yöneticisi Ahmet Çelebi'nin faaliyetleri ve bir arkadaşı ile yaptığı telefon görüşmesi nedeniyle gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak gazetesi Mehmet Yıldız'ın gözaltına alınmasına giden süreci ve teknik takibe takılan Sivas yöneticilerin Fenerbahçe maçı öncesi yaptıkları konuşmalarını manşetine taşıdı.

BİZE YARDIM ETSİNLER TAMAM MI

Mehmet Yıldız'ın gözaltına alınmasına neden olan Sivasspor-Fenerbahçe şampiyonluk maçında şike yapılması talimatını Aziz Yıldırım'ın verdiği iddia ediliyor. 13 Mayıs tarihinde Fenerbahçe yöneticisi İbrahim İşçen'i arayan Yıldırım'ın "Sen bak o... söyle bize yardım etsinler tamam mı...

Yani belli etmeden yardım etsinler tamam mı" dediği belirtildi. İşçen'in de Yıldırım'a "Tabii ağabeycim, tabii... Sen rahat ol ben konuşmasını bilirim" karşılığını verdiği öğrenildi. Aziz Yıldırım'ı arayarak bilgi veren İşçen "O arkadaş ile görüştüm. O hale gelmiş mallar abi, o gidecek fiyatını konuşacak abi... Gereken neyse işte onları sordu etti, ben dedi, direk onları kendim görüşeceğim bizzat...

Şeyleri sen hiç merak etme abi, gereğini..." dedi.

ŞİKE KAMPA GİRECEK
İşçen ile Sivasspor yöneticisi Çelebi arasında geçen telefon görüşmesi de teknik takibe takıldı. İşçen, Sivasspor yöneticisine Yıldırım'la yaptığı görüşmeyi şöyle anlattı: "Bak şimdi telefon açtı sordu Ahmet...

Gittin mi dedi, görüştün mü, konuştuk dedim abi, sen merak etme dedim. Bizim maçtan üç gün önce gidecek kampta kalacak dedim, o dedim her şeye muvaffak olacak sen hiç merak etme. Ondan başka kimsenin dediğine bakma. O her şeyi orda tek başına engeller dedim bak senin namına söyledim yani Ahmet" dedi.

ÇELEBİ ÇAĞIRDI, YILDIZ GİTMEDİ
Bunun üzerine Ahmet Çelebi, telefonla aradığı Mehmet Yıldız'a "Yarın maçtan sonra gelsene bi İstanbul'a. İşim var seninle önemli. Senin gelmen lazım" dedi. Ancak Mehmet Yıldız eşinin doğum yapması nedeni ile görüşmeye gitmedi. Çelebi, Yıldızı tekrar arayarak gelmesi gerektiğini söyledi. Israrla İstanbul'a çağrılmasının nedeni anlamayan Yıldız, Çelebi'ye "Ne için geleceğim, anlamadım ki ben bu kadar acele" diye sordu.

Çelebi ise Yıldız'a yapacakları görüşmeyi kimseye söylememesi gerektiğini söyledi. Çelebi, Mehmet Yıldız ile görüştükten sonra Abdullah Başak'ı arayarak "Vallaha herhalde 200 milyara bağlayacağız" diye konuştu. Abdullah Başak da "Sen rahat ol. Çaktırma da ben hani sabah biri uçaktan geliyordu ya buraya... Yarın gelebilir mi? Onun gelmesi lazım" diyerek Mehmet Yıldız ile yapmayı planladıkları görüşmeyi hatırlattı.

TELEFON KONUŞMASI YAKTI DEVAMI 2 'DE

 

Ahmet Çelebi'nin ısrarla görüşmek istediği ve 200 bin liraya anlaşacağını iddia ettiği Mehmet Yıldız da şike operasyonunu yürüten polisin takibine takıldı. Mehmet Yıldız, şampiyonluk maçının hemen ardından aradığı bir arkadaşına maçı anlatırken kullandığı "Ne yapayım, Fenerbahçe'yi şampiyon yaptık gidiyorum" şeklindeki ifadeler teknik takibe takıldı.

SİVAS'TA KAZANDIĞIM PARAYI HAK ETMİYORDUM
Mehmet Yıldız'ın serbest kaldıktan sonra yakın çevresine "Ben Sivasspordan aldığım parayı hak etmediğimi düşündüğüm için aldığım ücretin yarısına Eskişehirspor'a kendi isteğimle transfer oldum. Hak etmediğimi düşünerek daha az ücrete oynamaya razı oldum. Nasıl para karşılığında maç satabilirim" dediği öğrenildi. Eskişehirspor'la yaptığı transfer sözleşmesi, Yıldız'ın sözlerini doğruladı. Yıldız, üzerine şike gölgesi düşen 2010-2011 sezonu sonunda Sivasspor'la sözleşmesi devam ederken kazandığı paranın yarı fiyatına Eskişehirspor'a transfer olmuştu.

Mehmet Yıldız, ifadesinde "Fenerbahçe'yi şampiyon yaptık" sözlerinin şikeyle herhangi bir ilgisinin olmadığını, arkadaşıyla yaptığı samimi sohbet sırasında kullandığı bir cümle olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler