Vali Öz " Şike de hukuki süreç sürüyor"

Valiler Kararnamesi ile Amasya'dan Trabzon'a atanan Vali Abdil Celil Öz'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor.Bu kapsamda Trabzonspor Yönetim Kurulun'dan Asbaşkan Ali Kemal Başaran, yöneticiler  Köksal Güney, Engin Hacısalihoğlu, Ömer Demir ve Ahmet Turan V

Vali Öz " Şike de hukuki süreç sürüyor"

Valiler Kararnamesi ile Amasya'dan Trabzon'a atanan Vali Abdil Celil Öz'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor.

Bu kapsamda Trabzonspor Yönetim Kurulun'dan Asbaşkan Ali Kemal Başaran, yöneticiler  Köksal Güney, Engin Hacısalihoğlu, Ömer Demir ve Ahmet Turan Vali Öz'ü makamında ziyaret etti.

Asbaşkan Ali Kemal Başaran ziyarette Vali Öz'e Trabzondaki görev sürecinde başarılar dileyerek "yönetim kurulumuzun çoğunluğu İstanbul’da yaşıyor. O nedenle kalabalık gelemedik.  Siz devletsiniz sizlere son derece saygılıyız. Size saygıda kusur etmeden Trabzonspor’a hizmet etmek istiyoruz. Elbette ki sizi de dinledik gıyabınızda. Çok iyi kişiliği olduğu söylenen bir Valisiniz. İnşallah beraberce sizi yormadan incitmeden isteklerimiz olacaktır. Trabzonspor’a sizin meşru zeminde isteklerimizi esirgemeyeceğinizi düşünüyoruz''dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Trabzon’un sadece Trabzon’da yaşayan Trabzonlulardan ibaret olmadığını belirterek ''Trabzon istanbul’da, Ankara’da Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan, siyasetçisi ile bürokratı ile iş adamı ile geniş bir kitlenin Trabzon’u. Dolayısıyla Trabzonspor yönetiminde de bu yapı var. Bugün hafta arası olması dolayısıyla yöneticilerinizin bir kısmı burada olmayabilir ama hem yöneticilerimiz hem de dışardaki bütün Trabzonlular, Trabzon’un bütün sorunları ile ilgilendikleri gibi Trabzonspor’la da mutlaka ilgileniyorlar.

Tabi Trabzon’un pek çok önemli konusu marka değeri var. Trabzonspor’da bu anlamda Trabzon’un çok önemli bir değeri. 1970’li yıllarda lige çıkması ve şampiyon olması ile birlikte aslında Trabzonspor bütün Anadolu’nun bir sesi yeni havası oldu. Bu anlamda diğer Anadolu takımlarına da bir örnek oldu. Başta daha amatör olarak başlandı ancak Trabzonspor kazanılan başarılarla ve tecrübesi ile daha profesyonel yönetilen çok önemli bir değer haline geldi. Tabi Trabzon’un bütün alanlarında olduğu gibi Trabzonspor’la ilgilide burada ki kamu kurumları yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları bir gönül birliğinde.

Sporun bütün alanlarının gelişmesi ile beraber Trabzonspor’unda iyi bir yerde olması, Trabzon’da hem gençlerin sportif anlamda önünün açılması hem de Trabzon’un marka değeri ve tanıtımı açısından önemli bir yer tuttuğunu düşünüyorum. Trabzon içinde dışında yaşayan ve burada görevli olan herkes bu sürece katkıda bulunmak durumundadır. Bu konuda yaşadığımız en önemli sıkıntılardan birisi de sporda şiddetin önlenmesi ve spor ahlakı ile ilgili yapılan düzenlemeler. Bu konuda gerçekten önemli yasal düzenlemeler yapıldı. İllerimizde spor güvenlik kurulları ve güvenlik tedbirleri ile ilgili önemli çalışmaları hep birlikte yürütüyoruz.

İstiyoruz ki bütün stadyumlarımızda insanlar hanımıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle herkes sportif müsabakaları izleyebilsin. Gençlerin önünün açılması ve yeni sporcuların yetişmesi anlamında Trabzonspor önemli bir marka değeri. Trabzon’un yerel yönetimleri ve herkes Trabzonspor’a sahip çıkıyor. İnşallah başarılı günlerde beraber olacaktır.

Cumartesi günü önemli bir maçımız var. Bu maç önemli bir dönüm maçı takımın gücünü göstermesi açısından. Tabi Avrupa arenasında önemli bir maçımız var. Ama biz Trabzonspor’a bütün alanlarda başarı diliyoruz'' ifadelerini kullandı.

ŞİKE İLE İLGİLİ NELER SÖYLEDİ?

Trabzon Valisi Öz ziyarette şike ile ilgili olarak sorulan bir soruya politik bir cevap verdi. Vali Öz “Orayı karıştırmayın. Onu karıştırmayın hukuki süreç devam ediyor. Hem Avdrupa’da hem Türkiye’de Adli ve hukuki merciler  gerekli kararı verecektir. Hukuki süreç devam ediyor.O anlamda bir sonuca ulaşılacaktır"dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor