Usta başkan adaylığını açıkladı

USTA "BÜYÜK YÜRÜYÜŞ BAŞLADI"Trabzonspor'da olağanüstü genel kurul öncesinde çalışmalarını sürdüren başkan adayı Dr Muharrem Usta bugün saat 10.00'da Trabzon Grand Zorlu Otel'de adaylığını açıkladı.Usta yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;"Ye

Usta başkan adaylığını açıkladı

USTA "BÜYÜK YÜRÜYÜŞ BAŞLADI"

Trabzonspor'da olağanüstü genel kurul öncesinde çalışmalarını sürdüren başkan adayı Dr Muharrem Usta bugün saat 10.00'da Trabzon Grand Zorlu Otel'de adaylığını açıkladı.

Usta yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Yeni bir sürece giriyoruz.Kulüpler için olağanüstü kongreler var olan işlerdir.Bütün kulüplerde olabilir.Bazen sıradanlaşan bazen de çok ayrı konumlara koyan bazı tarihler vardır kulüpler adına. Trabzonspor büyük bir marka. Trabzonspor büyük markaya büyük olmaya layık görüldü. Burada büyük işler başaran bir kulüpten bahsediyoruz.Tarihimizde dönüm noktaları var.İz bırakan maçlar var. İz bırakan başkan yönetimler vardır Trabzonpor'da.

İzinize dönüp baktığınızda o bıraktığınız iz kendini koruyorsa değerli olan o izdir.Herkes iz bırakır. Kulüpler siyasiler iz bırakır.

Son 15 yıldan bahsediyorum.Son 15 yılda 15 kat büyüyen kulüpler ,kurumlar var Ancak 15 yılda yerinde sayanlarda var. En çok büyüyen kimse bizde o kadar büyüyeceğiz. Trabzonspor hep zirvede kalanlar arasında olmak zorundadır

Trabzonspor Türkiye’nin kuzey doğusunda ki bir takım değildir sadece. Trabzonspor sadece bir Anadolu takımı da değildir. Trabzonspor Türkiye'de yalnızca  4 büyükten biri de değildir.  Bunları olmak bizi tatmin etmez. Bunlar yeterli değil bizim için.Bizim hayalımizdeki  Trabzonspor bu olamaz.Sevgili dostlar dünyada sınırlar kalktı. Zirvede olmak küçük hedeflere sahip olacak insanların yapacağı işler değildir. Büyük hedefi olan insanlar sınır tanımaz. Biz göreve talip olurken  yeniden ligde fırtına gii esen  Türkiye’de zirveye taşınmış bir Trabzon hedeflemiyoruz. Bunlarla yetinemez Trabzonspor. Bunlar küçük hedeftir. Eğer bu gün biz  Dünyada ünlü işadamlarıyla oturup kendimize güvenizi kaybetmiyorsak Kendimizinde vizyonu var diyorsak siz büyüksünüz. Trabzonspor Türkiye'dea de değil dünyada büyümeli. Dünyanın saygın kulüpleri seviseyesinde olmalı.

Trabzonspor'un sorunu teknik adam ,futbolcu sorunu değildir. Trabzonspor'u dünya kulüplerine yakışır organizasyonel bir yapıya kavuşturmak için yola çıktık.

Hedefleri doğru anlatamazsak biz bu kongreleri çok daha yaparız. Ben zirve için göreve talip olmak için, iki buçuk yıl önce yola çıktım.2,5 sene önce başkan adaylığı için  karar verdim.Bu kulübe destek olmak gerekir. Benim bu işe girmem girecek diye 3 arkadaşımla 2 yıl önce karar verdim.  Yeğenim Gökhan'a beni kulübe üye yapın dedim. Ben olağan genel kurul bekliyordum  ancak erken olağanüstü kogre oldu. Kongre Aralık ayında  olmamalı ,Mayısta olmalı.Bu doğru bir zamandır. Biz Aralık la ilgili hesaplar yapıyorduk. 6 ay önce bir toplantı yaptık karar verdik.

Artık ekip arkadaşlarımla adayım ve Büyük yürüyüş başladı. Dünya kulübü Trabzonspor için büyük yürüyüş başladı

Devamı 2.sayfada...

Bundan sonra vizyon büyüyecek stantardı yükselteceğiz. Bir kere standardı yükselttinizmi artık geriye dönüş olmaz.Standardı yükselttiniz mi  her aklına gelen aday olamaz. Standardı yükselttiniz mi birileri elecekti aday olduğunda bizler "hangi aday kazanırsa kazansın Trabzon'a katkı yapar diyeceğiz.

Artık durursanız birileri sizi geçer. Trabzonspor durduğu için dünya markası olmayı düşünmedi  Bakın bizler Avrupa'da  olmamayı içimize sindirdik.Kulübün yıllık gelirinin 3 katı borcu var. Bu kadar borcu olan bir kulübü ayağa kaldırmak için çalışacağız:

Ben vaat etmiyorum. Örneğin bir kişi bir anahtar verdi ben 3 anahtar vereceğim diyemem. Ben 3 anahtar veririm diyecek biri değilim.Kulübün durumu kötü hadi bakalım arkadaşlar bukulübü kim ayağa kaldırır hadı bakalım birilerine demem.

Yönetim kurulunda kim görev alacak bunları belirlemek için ince eleyip sık dokuyorum.Trabzonspor'un vizyonu değişiyor

Bu kongre Trabzonspor tarihine devrim yapılan kongre olarak anılacak Bu kongre ilerde Trabzonspor'un tarihinde devrim yapılan kongreydi diye geçmezse ben bu yolculuğa çıkmam. Vizyonu yüksek  yöneticiler alacağız

Şike ile nasıl mücadele edeceksiniz ?

tan.jpg

Şike bir ahlaksızlıktır.Şike hırsızlıktır,. Hak gaspıdır. Kim yaparsa yapsın.Trabzonspor'un 2010-2011 sezonunda hakkı gasp edilmiştir. Yönetim bu işin mücadelesini veriyor. Haksızlığa uğrayan yada uğratanların güç dengelieri sonuçları etkileyen araç haline getirildi. Büyük kulüpler az haksızlığa uğrar ,hale geldi.Büyük kulüpler güçlüler haksızlığa uğrasa da bu bir  arızı bir durumdur. Adalet güçlüden mi yanadır. "Hayıre Adalat doğrudan yanadır. Adaletin güçlüden yana olduğu bir dünya var maalesef. Onun için güçlü bir Trabzonspor diyorum. Büyük güç haline gelmiş organizasyonların mücadelesi de büyük olur. Trabzonspor' un bu büyük mücadeleyi vermiş olduğuna inamak istiyorum,ama ben  ancak hüzün duyuyorum.

Şike sürecinde başkanı tek kalmış taraftarıyla bütünleşmemes yönetimin ortada olmadığı bir yapı vardı. Burdan büylük sonuç çıksın istedik olmadı. Yönetimi ,taraftarı siyasisi parçalanmış bir yapı olduğu için ,buradan sonuç çıkarmakta zorlandığımızı gördük

Biz göreve gelirsek şunu yapacağız.  Arkadaşlarım şimdiden bir hukuk birimi oluşturdu..Hem Türkiyede hem avrupada büyük .bir hukuk mücadelesi vericeğiz.Zaman daraldı performansı artaracağız.

Bu hak gaspı nelere mal oldu o sezon 82 puan ve averajla şampiyonluğu kaybettik şike gündemde yoktu. Hali sahara averjla kaybeden tkımlar üzülürken sizTürkiye şalpiyonluğun kaybettiniz.Lider bu durumlarda dik durur. Türkiye 5 yıl damga viurulucakbir takım nasıl daığtılır.Şike ortada yokkenonları ödüllündirmeliydik. Sonra şike ortaya çıktı,.2 darbe yedik ilkinde yıkıldık ikincisinde paramparca olduk.

Ben sokaktakı insanhları gazıyla bunları söyleyen biri değilim.Arkadaşlarım şuanda Dortmund, B.Munich Barcelona ve ingiliz kulühlerini inceliyor.Uzman bir ekibi göndadim.2 ay içinde Trabzonspor'da reorganizasyon başlayacak.Reorganizasyon yapabilmeniz için mangal gibi yürüğiniz olmalı

TFF deki arkadaşlar ellerinden gelini yapıyo Trabzonspor'un sorunu penaltı szorun değil.Büyük liderlerin işi hocalara oyuncu değiştir diye mesaj atmak değildir.Liderler ayrınıtılarla uğraşmaz.Kulübü haması duygularla yönetemeyiz

ALTYAPIYA YENİ EKİP

Başkan adayı Muharrem usta Alt ayıpı ile ilgili sorulan bir soruyada Alta yaıda bize en çok benzeyen kulüp Dortmundur.Avrupada alt yapıları ürütken olan kulüpler var.Alt yapılarda başarılı ürütken olan bir ekibi  alt yapıyo getireceğiz.Her yıl 3 futbolcu alt yapıdan a takıma monte edilecek"

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor