Ünlü Türk jokeye şok!

2010 yılında Gazi Koşusu'nu kazanan ve birçok yarışta birinciliği bulunan Türkiye'nin önde gelen jokeylerinden Selim Kaya, terör örgütü sempatizanı olmakla suçlanıyor.Türkiye’de at yarışı denilince Halis Karataş ile akla gelen iki jokeyden biri olan Selim

Ünlü Türk jokeye şok!

2010 yılında Gazi Koşusu'nu kazanan ve birçok yarışta birinciliği bulunan Türkiye'nin önde gelen jokeylerinden Selim Kaya, terör örgütü sempatizanı olmakla suçlanıyor.

Türkiye’de at yarışı denilince Halis Karataş ile akla gelen iki jokeyden biri olan Selim Kaya’nın, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Ömer Faruk Girgin hakkında “Beni ve ailemi terör örgütü sempatizanı olmakla suçluyor ve camiadan dışlamak istiyor” demesi çoğunluğunu Kürt kökenli vatandaşların ekmek kapası olan atçılık camiasında büyük tepkilere yol açtı.

Çalışanların çoğu Selim Kaya’nın kişisel meselesi uğruna bu konuyu gündeme getirdiğini söyleyerek, “Kendisi en şanslı atlara bindirilerek buradan trilyonlar kazanan bir insan. 
Suçladığı kişi de Şanlıurfa ve Elazığ’a hipodrom yaparak bölgemizin halkına en büyük iyilikleri gerçekleştirmiş bir şahısken bu iddialar büyük bir insafsızlık” dedi.

Çok sayıda at yarışı çalışanı ve at sahibi Kaya’nın yaptığı açıklamalara tepki göstererek, Bizleri konuşturmasınlar.

Onlardaki açık kimsede yok. Bu kadar çalışanı riske sokarak ve TJK Başkanı’nı terör örgütüne olsun, Kürt kökenli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e olsun hedef göstererek eleştirmek büyük bir kötülüktür.

Madem ülkesini çok seviyor, deli raporuyla kaçtığı askerliğini yapsın. Bugün kupa töreninde Cuhmurbaşkanı’na tokat atsa, ceza aldırmayacak deli raporu var ama trilyonlar kazanıyor” dediler.

CAMİA TEPKİLİ
Girgin’e destek veren TJK eski başkanları ve camianın birçok önde gelen ismi, kişilerin geçici olduğunu ancak makamın asla bu şekilde eleştirilemeyeceğini belirterek Yüksek Komiserler Kurulu’nun derhal harekete geçmesi gerektiğini ve at yarışından sorumlu Bakanlık Yetkilisi Erdal Celal Sumaytaoğlu’nun sessiz kalmaması gerektiğini vurguladılar.

Bu arada Jokeyler Derneği Başkanı, “İmparator” lakaplı eski jokey Süleyman Akdı, Selim Kaya’nın çok büyük suç işlediğini, TJK Başkanı’na yaptığı haksızlığın asla affedilemeyeceğini, Güneydoğu’ya iki hipodrdom yapan Ömer Faruk Girgin’e yaptığı suçlamaların tamamen saçmalık olduğunu belirterek, senelerce yaptığı jokeylikte hiçbir zaman Türk-Kürt ayrımı olmadığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor