Ünal Aysal'dan kaos uyarısı

 Galatasaray Kulübü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği, "Thatcher modeli"ne karşı çıktı. Başbakan Erdoğan'ın gündeme bomba gibi düşen sözleri, özellikle 3 Temmuz'dan bu yana şike-teşvik primi iddialarıyla ilgili kaygılarını çeşitli platfo

Ünal Aysal'dan kaos uyarısı

 

Galatasaray Kulübü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği, "Thatcher modeli"ne karşı çıktı.

 

Başbakan Erdoğan'ın gündeme bomba gibi düşen sözleri, özellikle 3 Temmuz'dan bu yana şike-teşvik primi iddialarıyla ilgili kaygılarını çeşitli platformlarda dile getiren ve Avrupa'dan men edilmenin faturasının çok ağır olacağı tehlikesine dikkat çeken sarı-kırmızılıları bir hayli tedirgin etti. Konuyla ilgili Milliyet'e konuşan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal çok net mesajlar verdi.

 

Aysal, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını gazetede okuduğunu söyleyerek, "Açık söylemek gerekirse biz 3 Temmuz'dan bu yana bunun olmaması için mücadele ettik. İnşallah doğru değildir demek geliyor içimden ama bütün gazetelerde benzer ifadeler var. Bu Türk futbolunu batırır. 5 yıl Avrupa'ya gidemezsek çok açık ve net söyleyebilirim ki ülke futbolu kaosa girer. Beni şike ya da teşvikle suçlanan kulüplerin durumu, verilecek cezalar falan hiç ilgilendirmiyor. Avrupa'dan kopamayız. Ekonomik olarak bunun bize faturası çok ağır olur" diye konuştu.

 

'Toptan ceza olur'

Ünal Aysal, sadece Galatasaray'ın 5 yıl Avrupa kupalarından uzak kalması halinde 200 milyon euro (yaklaşık 475 milyon lira) zararının olacağını ifade etti.

 

Türk futbolunun büyük bir imaj kaybı yaşayacağının altını çizen Aysal, "Türk Futbolu derin bir yara alır. Şampiyonlar Ligi'ne katılamamanın ekonomik açıdan yansımaları çok olumsuz olacak. Kaldı ki ülke futbolu toptan bir ceza almış olur. İmaj kaybı, ülke sıralaması gibi çeşitli açılardan da yine sıkıntı çekeriz. Avrupa'ya 5 yıl ara vermek, Azerbaycan'ın gerisine düşmek anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

 

Türk futbolunun Avrupa'dan çekilmesi durumumda daha önce başkanlığı Mayıs ayında bırakacağını açıklayan Ünal Aysal bunu anımsattığımızda ise "Evet bir televizyon programında bu açıklamayı yaptım. Yine de o konuyu zamanı geldiğinde konuşma taraftarıyım" yorumunu yaptı.

 

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk ise Avrupa'dan 5 yıllık çekilmenin Türk futbolu için çok ağır sonuçlar doğuracağını dile getirerek, geriye gidecek olan ülke futbolunun kendisini yeniden toparlamasının zor olacağını vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler