Ünal Aysal'a neden soruşturma açıldı

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal'a neden soruşturma açıldı?Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve halka açık şirket konumundaki Galatasaray Sportif A.Ş. yöneticileri hakkında, 'nitelikli dolandırıcılık' ve ‘manipülasyon’ suçlaması ile GSs

Ünal Aysal'a neden soruşturma açıldı

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal'a neden soruşturma açıldı?

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve halka açık şirket konumundaki Galatasaray Sportif A.Ş. yöneticileri hakkında, 'nitelikli dolandırıcılık' ve ‘manipülasyon’ suçlaması ile GSsoruşturma açıldı. Savcılık soruşturmasının yanı sıra, bedelli sermaye artırımı kararı alan 13 Eylül tarihli Genel Kurul kararının iptali istemi ile de dava açıldı.

DİLEKÇEDE NE YAZIYOR?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Başkan Ünal Aysal ve Galatasaray Sportif A.Ş. yöneticileri hakkında, 'nitelikli dolandırıcılık' ve ‘manipülasyon’ suçlaması ile başvuruda bulundu.

Başvuru dilekçesinde Aysal ve ekibinin 14 Mayıs 2011 tarihinde kulüp yönetimine geldiğini hatırlatan Av. Yıldız, söz konusu tarihte 430 TL seviyesinde olan hisselerin 180 TL seviyelerine gerilediğini anlattı.

Başkan Aysal’ın 9 Temmuz 2011 tarihli genel kurulda yaptığı “Biz hisse satışını katiyetle önermiyoruz. Sadece repo işlemini planlıyoruz” sözünü hatırlatan Yıldız suç duyurusu dilekçesinde “Bu açıklamaya rağmen 800 bin adet hisse satışı yapılmıştır.

Spor kulübünün, GS Sportif A.Ş.’deki hissesi yüzde 83,38 oranından yüzde 55,03’e düştü. 26 Ağustos–12 Aralık tarihleri arasındaki dört aylık dönemde 802 bin 456 adet hisse satışı yapıldı.

Bu satıştan 168 milyon lira gelir elde edilmiş. Şirketin halka açıklık oranı da yüzde 16,61’den 45’e yükseldi. Bu denli büyük oranda hisse halka satışı piyasada biz küçük yatırımcıların elinde bulunan senetlerin değerini 400 TL civarlarından 180 TL civarlarına kadar düşürmüştür.” bilgisine yer verdi.

Haberler sonrasında Galasaray borsada hisseleri ilk yarıyı yüzde 0.96'lık aşağı yönlü hareketle tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor