Umutlar tekrar yeşerdi

2014 Dünya Kupası Grup Elemeleri D Grubu maçında A Milli Takım, Romanya ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Bükreş Ulusal Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı A Millilerimiz 2-0'lık skorla kazandı.Türkiye'ye galibiyeti getiren golleri 22. dakikada Burak Yıl

Umutlar tekrar yeşerdi

2014 Dünya Kupası Grup Elemeleri D Grubu maçında A Milli Takım, Romanya ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Bükreş Ulusal Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı A Millilerimiz 2-0'lık skorla kazandı.

Türkiye'ye galibiyeti getiren golleri 22. dakikada Burak Yılmaz ve 90. dakikada Mevlüt Erdinç kaydetti. Bu sonuçla Fatih Terim'in üçüncü defa başına geçtiği A Milli Takım, deneyimli teknik adamın yeni dönemindeki ikinci maçta da galibiyeti hanesine yazdırdı ve puanını 13'e çıkararak, Romanya ile aynı puana ulaştı.

Grupta bir sonraki maçlarda Türkiye, 11 Ekim Cuma günü Estonya ile deplasmanda kozlarını paylaşırken, Romanya da Andorra deplasmanında sahne alacak.

NURİ ŞAHİN'İN YERİNE SELÇUK İNAN

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Romanya karşısında, son oynadıkları Andorra maçının kadrosundan sadece bir değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Rahatsızlığı nedeniyle Andorra maçında forma giyemeyen Selçuk İnan'a ilk 11'de görev veren Terim, Nuri Şahin'i ise yedek soyundurdu.

Ay-yıldızlılarda Andorra maçı sonrası geçirdikleri üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle yoğun bir tedavi programı uygulanan ve dün yapılan son antrenmanda takımla çalışan Arda Turan ve Gökhan Gönül de Romanya karşısında ilk 11'deki yerini aldı.

STANCU İLK 11'DE

Romanya Milli Takımı ise son oynadıkları Macaristan maçına göre iki değişiklikle sahaya çıktı. Teknik direktör Victor Piturca, Türkiye karşısında Alexandru Bourceanu ve Alexsandru Maxim'in yerlerine ilk 11'de Cristian Tanase ve Ovidiu Hoban'a yer verdi.

Türkiye'de Galatasaray ve Orduspor'un ardından Gençlerbirliği'nde forma giyen Bogdan Stancu, Romanya takımında forvette görev yaptı.

TELAFİSİ OLMAYAN MAÇTA PRESLE RAKİBE KÖK SÖKTÜRDÜK

Türkiye'nin grup ikinciliği şansını sürdürmesi için mutlak galibiyete ihtiyacı bulunduğu maça, Romanya seyircisinin de desteğiyle baskılı başladı. Ancak kısa sürede orta sahada pres yaparak evsahibi takımın baskısını kıran A Milli Takım, Burak Yılmaz ve Umut Bulut ile ileride pozisyon aradı.

İLK NET GOL POZİSYONUNU BURAK DEĞERLENDİREMEDİ

İlk 15 dakika içerisinde gole çok yaklaşsak da bulduğumuz net fırsatta Burak Yılmaz istediği vuruşu yapamadı. Dakikalar 10'u gösterdiğinde hızlı gelişen Türkiye atağında sağ kanattan Umut Bulut'un pasında topa hareketlenen Burak Yılmaz'ın, ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda çektiği etkisiz şutta, kaleci Tatarusanu meşin yuvarlağı çelerken, sonrasında ise savunma topu uzaklaştırdı.

5746af9c7b58bc7d1ca0ff5e429e7b9d_k.jpg



RUMENLER YÜREĞİMİZİ AĞZIMIZA GETİRDİ

Bu pozisyonun 4 dakika ardından Romanya'nın geliştirdiği atak az kalsın golle sonuçlanıyordu. Sol kanattan gelişen Romanya atağında tecrübeli file bekçimiz Volkan Demirel'in kalesini terk ederek uzaklaştırmak istediği top, sol çaprazda Tanase'nin önüne düştü. Tanase'nin aşırtma vuruşunu Caner Erkin çizgi üzerinde kafayla çıkarırken, direğe çarpan top oyun alanına geri döndü ve derin bir nefes aldık.

BURAK BU KEZ AFFETMEDİ

Türkiye'nin aradığı golü bulması fazla uzun sürmedi. 22. dakikada Caner Erkin'in sol kanattan açtığı ortada, ceza sahasında Burak Yılmaz, iki savunma oyuncusu arasından yaptığı şık kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu ve A Milli Takımımızı 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra topa daha çok sahip olan Türkiye karşısında kanatlardan etkili olmaya çalışan Romanya istediği pozisyonları bulamadı ve ilk yarıyı Türkiye, 1-0 önde bitirdi.

PITURCA DEĞİŞİKLİKLE BAŞLADI

Romanya Teknik Direktörü Victor Piturca, ikinci 45 dakika öncesinde iki oyuncu değişikliği yaptı. Gabriel Torje ve Ciprian Marica oyundan çıkarken, Adrian Popa ve Alexandru Maxim oyuna girdi.

30e927834acece6edc415030a12d28f2_k.jpg



ROMANYA BASKISINI KIRDIK AMA SONUÇ ALAMADIK

Romanya, ikinci yarının başlarında kalemizde gol aramak için daha atak bir görüntü sergiledi. Rakibimizin üzerimize geldiği anlarda kontra ataklarla hızlı bir şekilde rakip kaleye doğru giderek kendimizi rahatlatacak golü bulmak için girişimlerde bulunduk.

53. dakikada çok etkili gelişen atağımızda Gökhan Töre, rakip yarı alanda iki rakibinden sıyrılıp ceza alanına giren Umut Bulut'a ara pasını aktardı ama Umut kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu Rumen eldivene nişanlayarak mutlak bir gol fırsatını tepti.

TERİM'İN DEĞİŞİKLİKLERİ İLE OYUNU SOĞUTTUK

Fatih Terim, illk oyuncu değişikliği hakkını Burak Yılmaz'ın yerine 72. dakikada Olcay Şahan'ı sahaya sürerek gerçekleştirdi. Böylece orta sahayı kalabalık tutarak rakibimizin üzerimize daha sık bir şekilde gelmesini engellemiş olduk.

84. dakikada ise Olcay Şahan'ı Gökhan Töre'nin yerine çeken Terim, Mevlüt Erdinç ile Gökhan Töre değişikliğine gitti. Fatih Terim, son hakkını ise tamamen zaman geçirmeye yönelik bir hamle olarak gerçekleştirdi ve uzatma dakikaları içerisinde Umut Bulut'un yerini Ersan Gülüm aldı.

SON SÖZÜ MEVLÜT SÖYLEDİ

Son kozlarını oynayan Romanya'nın atak girişimlerini savuşturduğumuz sırada gelişen kontra atakta, Arda'nın gönderdiği pas sonucu ceza alanında topla buluşan Mevlüt, ceza alanında düzgün açıyı bulduktan sonra sağ çaprazdan plase vuruşunda topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi.

İŞTE PUAN DURUMU

adsiz.20130910233043.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR

 

MAÇTAN DAKİKALAR

MAÇ SONA ERDİ

90+4. DAKİKADA Gelişen kontra atağımızda Arda'nın pasında ceza alanında topla buluşan Mevlüt, ceza alanında düzgün açıyı bulduktan sonra sağ çaprazdan plase vuruşunda topu ağlara gönderdi.

90. DAKİKADA Bu arada maçın sonuna 5 dakika ilave edildi.

90. DAKİKADA Milli takımımızda son oyuncu değişikliği. Umut Bulut oyundan çıkarken yerine Ersan Gülüm oyuna girdi.

84. DAKİKADA Milli takımımızda oyuncu değişikliği. Gökhan Töre oyundan çıktı ve yerine Mevlüt Erdinç oyuna girdi.

78. DAKİKADA Romanya'da oyuncu değişikliği. Cristian Tanase oyundan çıkarken Gheorghe Bucur oyuna girdi.

72. DAKİKADA A Milli takımımızda oyuncu değişikliği. Burak Yılmaz oyundan çıkarken Olcay Şahan oyuna girdi.

70. DAKİKADA Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmamız topu uzaklaştırdı ve orta alan mücadelesinde rakibine sert faul yapan Arda Turan sarı kart gördü.

69. DAKİKADA Gelişen Romanya atağında ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Popa'nın sert şutu sol direkten döndü ve ardından savunmamız topu kornere gönderdi.

65. DAKİKADA Romanya atağında ceza alanımıza yüksek gönderilen topta Stancu, sağ çaprazda topla buluşmak isterken topu oyun alanında tutamadı. Bu arada zaman geçirdiği gerekçesiyle Volkan sarı kart gördü.

57. DAKİKADA Sol kanattan gelişen Romanya atağında Rat, ceza alanına ortasını yaptı ve Stancu'da kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ama pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.

Romanya, ikinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle başladı.Gabriel Torje ve Ciprian Marica oyundan çıkarken Adrian Popa ve Alexandru Maxim oyuna girdi.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

İLK YARI SONA ERDİ

40. DAKİKADA Sol kanattan gelişen Romanya atağında savunmamız topu söktü aldı ve ardından Burak Yılmaz hızla topu taşımak isterken Rat'ın sert müdahalesiyle yerde kaldı. Rat, sarı kart gördü.

22. DAKİKADA Burak Yılmaz'ın attığı golle Türkiye Romanya karşısında 1-0 öne geçti.

2. DAKİKADA İlk atak Romanya'dan geldi. Marica, savunmamızın arkasına sarktı ve Semih'ten sıyrılmak isterken yerde kaldı. Karar serbest vuruş.Semih sarı kart gördü.

MAÇ BAŞLADI


ROMANYA - TÜRKİYE

STAT: Arena Nationala
HAKEM: Svein Oddvar Moen (Norveç)
SAAT: 21.00
YAYIN: STAR TV

ROMANYA: Tataruşanu, Matel, Chiricheş, Goian, Rat, Torje, Pintilii, Hoban, Maxim, Stancu, Marica

TÜRKİYE: Volkan, Gökhan Gönül, Semih, Ömer, Caner, Gökhan Töre, Selçuk, Mehmet Topal, Arda, Burak, Umut

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor