Ülker futbolu bırakıyor!

 Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’e, Fenerbahçe- Gençlerbirliği maçını izlemek için gittiğimiz Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki locasında misafiriz. Küçük bir grup meslektaşımla Ülker’le sohbet ediyoruz, maç bahane… Sohbetin konusu için seçile

Ülker futbolu bırakıyor!

 

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’e, Fenerbahçe- Gençlerbirliği maçını izlemek için gittiğimiz Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki locasında misafiriz. Küçük bir grup meslektaşımla Ülker’le sohbet ediyoruz, maç bahane… Sohbetin konusu için seçilen yer ilginç…Şike davasında mahkemenin hakkında verdiği 6 yıl 3 ay ceza kararını temyize gönderen FB Başkanı Aziz Yıldırım’ın Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki locasının bitişiğindeyiz… 
 
Maçı izleyen Aziz Yıldırım ile bizi yalnızca bir duvar ayırıyor… Yıldız Holding Kurumsal İletişim bölümünde çalışmaya başlayan oğlu Yahya Ülker, 14 yıl Gençlerbirliği’nde 8 numaralı forma ile sağ içte top koşturduktan sonra, 1960’larda New York’a yerleşen ünlü ressam Burhan Doğançay ve Gençlerbirliği’nin eski yöneticilerinden Taylan Bilgel (Aydın Doğan’ın ikiz kardeşi de diyebiliriz!) ile renklenen bir sohbet… Doğançay ile Ülker’in yakınlığı malum…Ülker, 2.2 milyon liraya sanatçının “Mavi Senfoni” tablosunu satın alarak, Türk resminde yeni bir rekora imza atmıştı. 
 
Tablo, Doğançay’ın 50 yıllık çalışmalarından oluşan ve dünyanın önde gelen müzelerindeki koleksiyonlarda yer alan çalışmalarıyla birlikte, İstanbul Modern’deki sergideki son gününü geçirdi… Bilgel ise, Ülker ile geçtiğimiz günlerde hac farizasını yerine getirmek üzere gittikleri Suudi otellerinde tanışmıştı. Grup faaliyetleri ve geleceğe ilişkin politikaları hakkında ipuçları veren Ülker, önemli bir adım atmak üzere. Spor kulüpleri ile bağını koparıyor. Açıkça “Üzerime çamur sıçramasın” diye demiyor ama “kalite” ve “performans” vurgusu her şeyi anlatıyor. Yapılan açıklamalar doğrultusunda, bu yılın sonunda sözleşmesi bitecek olan Beşiktaş Spor Kulübü (BJK) ile Ülker’in sözleşmesini yenilemeyeceği sonucunu çıkarabiliriz. Kulüp şimdiden yeni sponsor arayışına girdi bile…
 
Trabzon ve Bursa’da da benzer durum var. Sırada sözleşmesi devam eden Galatasaray ve Fenerbahçe var…Onların da tarihi dolunca, Ülker ile anlaşmaları bitecek… Bu durumda Yıldız Holding’in “Fenerbahçe Ülker Basketbol”dan başka desteklediği takım kalmayacak… Burada tek bir sorum olacak; müşterileri kadınlar olan bir grubun neden futbol peşinde koştuğunu sorgulaması için 10 yıl mı geçmeliydi? Bir başka ifade ile kadınları şimdi mi hatırladı? 
 
34 MİLYON DOLAR BÜTÇE AYIRIYORDU
Murat Ülker, “Sponsorluk anlaşma süresi biten spor kulüpleri ile sözleşmeleri yenilemeyeceğiz. Yılda 34 milyon dolarlık bütçe ayrılıyor, bu çok önemli bir bütçe. Ancak sporun kalitesinde istenilen iyileşme sağlanamadı” diyor. 2007 yılında Ülker’in spor kulüplerine ayırdığı sponsorluk bütçesi 38 milyon dolardı. Demek ki bu süre içinde bütçede azalma sürüyor. Aynı yıl Kadir Has Üniversitesi’nde “Spor İletişim Sertifika Programı” başlatılmıştı.
 
FITCH’TEN SONRA KREDİ UCUZLADI
Ülker, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin notunu artırmasının, yatırımcıların borçlanma maliyetlerini düşürdüğünü anlatarak, “Biz yarın (bugün) bir şirketimiz için sendikasyon kredisi imzalayacağız. Bugüne kadar Türkiye kredi pazarında yer almayan özellikle Uzakdoğu’daki finans kuruluşlarının ilgisi arttı. Körfez ülkelerinden sermaye daha kolay geliyor” diyor.
 
FUTBOLA 200 MİLYON DOLAR HARCADI
Yıldız Holding, son 7-8 yılda sadece futbola 200 milyon doların üzerinde para harcamış. 2013’te kontratı bitecek olan Beşiktaş’la sözleşmesini yenilemeyen Ülker, Bursa, Trabzon, Galatasaray ve Fenerbahçe’den de ayrılmaya hazırlanıyor. Grup takımların kontrat tarihinde sona gelindiğinde futboldan tamamen kopmuş olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor