UEFATürkiye'den takım almayacak

  Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı şikeden ötürü 2 yıl  men cezası, veren UEFA Şike ve Teşvik’e karışan Eskişehirspor ve Sivasspor'a da  Avrupa Ligi yolu kapattı. UEFA Bu takımların yerine Türkiye'den başka bir takımı Avrupa ligine almayacak"SİVAS VE ESKİŞEHİR'E

UEFATürkiye'den takım almayacak

  Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı şikeden ötürü 2 yıl  men cezası, veren UEFA Şike ve Teşvik’e karışan Eskişehirspor ve Sivasspor'a da  Avrupa Ligi yolu kapattı. UEFA Bu takımların yerine Türkiye'den başka bir takımı Avrupa ligine almayacak

"SİVAS VE ESKİŞEHİR'E AF YOK"

UEFA'nın geçe haftadığı karara göre iki Türk ekibi Eskişehirspor ve Sivasspor, katılmaya hak kazandıkları Avrupa Lig'nden men edildi. 2011 yılında 3 Temmuz davasında adı geçen iki kulüp, Avrupa vizesi alır almaz haklarında araştırma açıldı ve men cezası aldı. İngilizlere göre bu cezaların geri dönüşü yok.

TÜRK DEĞİL BİR İSPANYOL BİR İNGİLİZ

Eskişehirspor ve Sivasspor'un katılma umudunun olmadığının belirtildiği haberlerde, iki takımının sadece CAS'tan çıkabilecek "düşük ihtimalli" kararın bozulmasının beklendiği üstüne de yerlerine hangi takımların Avrupa Ligi vizesini alacağı yazıldı.

Buna göre Avrupa Ligi'ne katılacak iki takım UEFA'da en iyi sıralamaya sahip lliglerden olacak. Bu iki lig İspanya La Liga ve İngiltere Premier Lig'i. Bu sezon Avrupa Ligi'nde yarı final oynayan Valencia ve sezon boyunca büyük hayal kırıklığı yaratan Manchester United, iki ekibimiin yerine Avrupa Ligi'ne katılan ekip olma ihtimali en yüksek takımlar.

Ayrıca daha önceden de Avrupa'ya alınmayan Kızıldıyız ve Shakhtar Donetsk'in yerlerine de o ülkeden değil Avrupa'nın lig sıralamasına göre başka liglerden bir katılması konuşulan diğer konular.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor