UEFA'nın yeni projesi başladı!

UEFA Hakem Komitesi tarafından başlatılan Mükemmel Hakemliğin Merkezi (CORE) projesinin yeni etabı UEFA'nın Nyon'daki merkezinde başladı.Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 15 Eylül'e kadar sürecek kursa, hakem trioları ile hakem koçlarının katıld

UEFA'nın yeni projesi başladı!

UEFA Hakem Komitesi tarafından başlatılan Mükemmel Hakemliğin Merkezi (CORE) projesinin yeni etabı UEFA'nın Nyon'daki merkezinde başladı.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 15 Eylül'e kadar sürecek kursa, hakem trioları ile hakem koçlarının katıldığı bildirildi.

Ülke federasyonlarının önerdiği 30 yaş ve altında gelecek vaat eden hakemlerin davet edildiği CORE projesine, Türkiye'den üst klasman hakem Mete Kalkavan ile üst klasman yardımcı hakemler Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar katılıyor. Hakemlerin koçluğunu UEFA gözlemcilerinden Polonyalı Slawomir Stempniewski yapıyor.

Baş eğitimciliğini İngiltere'den David Elleray ve Hollanda'dan UEFA Hakem Komitesi üyesi Jaap Uilenberg'in yaptığı CORE Projesi'nin amacı UEFA'nın üye ülkelerdeki FIFA adayı hakemlerini tanımak, takip etmek ve eğitim tecrübelerini bu hakemlerle paylaşmasını içeriyor.

Kamp boyunca uzman eğitimciler ile teorik ve pratik dersler işlenecek, hakemlerin atletik özellikleri kontrol edilecek ve yönettiği maçlar analiz edilecek.

Hakem trioları kurs periyodunda geçtiğimiz hafta sonu Fransa ve İsviçre Ligi'nden da birer maç yöneterek tecrübelerini artırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor