UEFA'dan TFF'ye Fener'e tehtidi!

UEFA'nın Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne almamasını protesto etmek için UEFA merkezi binasında protestoda bulunan taraftar sıkıntı yaşattı..3 Temmuz'da start alan şike soruşturması sürecinde yaşanan en çarpıcı olaylardan biri, Fenerbahçe Teknik Direktör

UEFA'dan TFF'ye Fener'e tehtidi!

UEFA'nın Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne almamasını protesto etmek için UEFA merkezi binasında protestoda bulunan taraftar sıkıntı yaşattı..

3 Temmuz'da start alan şike soruşturması sürecinde yaşanan en çarpıcı olaylardan biri, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in, önceki gün İstanbul'da Başbakan Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmesiydi...

Fener ipten döndü
TFF, Dışişleri'ni ve büyükelçileri harekete geçirdi. Müthiş maraton cumartesi 04.00'te sona erdi. Taraftar yürüyüşten vazgeçirildi ve Fenerbahçe rahat bir nefes aldı.

TÜRK futbolu dün tarihi gecelerinden ve krizlerinden birini yaşadı. Fenerbahçe taraftarının İsviçre'nin Nyon şehrindeki merkezine bir protesto yürüyüşü düzenleyecekleri haberini alan UEFA yetkilileri, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) tehdit dolu bir mesaj gönderdi;

- Bu yürüyüş gerçekleşirse, Fenerbahçe Kulübü'ne tarihinin en büyük cezasını veririz.
Cuma günü bu mesajı alan federasyon, hemen Fenerbahçe yönetimini haberdar etti.

Hem TFF hem de sarı lacivertli yöneticiler bu dakikadan itibaren hummalı bir çalışmaya girdi. Fenerbahçe yönetimi Avrupa'da yürüyüşe katılacak taraftar dernekleriyle temasa geçti. Onlardan protesto eylemini durdurmalarını istedi;

- Durum çok ciddi. Sizi anlıyoruz ama lütfen yürüyüşü iptal edin.
Ancak öfkeli taraftarları durdurmak mümkün değildi. Çoğu geceden hazırlıklarını yapmış yola çıkmıştı bile. Sarı lacivertlilerin bu çabası sürerken federasyon da ilgili büyükelçilikler ve Dişişleri Bakanlığı ile temasa geçti.

Polis sınırda önlem aldı
Bu arada İsviçre polisi, sınırlarda önlem aldı ve protesto yürüyüşü için gruplar halinde ülkeye girmeye çalışan Fenerbahçe taraftarlarını geri çevirdi. Buna rağmen bireysel olarak 100'e yakın sarı lacivertli taraftar İsviçre'ye giriş yaptı ama Türkiye Büyükelçiliği'nin çabaları sayesinde yürüyüş yapmaları engellendi.

Cuma günü öğle saatlerinde başlayan koşuşturma, cumartesi sabahı 04.00 sularında son buldu. Fenerbahçeli taraftarlar ikna edilmiş, kulüp, tarihinin en ağır cezası ile karşı karşıya kalmaktan kurtulmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor